مسئول امور کرونا در تهران: شمار بیماران جدید که بستری می شوند کاهش یافته، ولی أوضاع همچنان وخیم است»

سرپرست امور کورونا در تهران، از یک سو از  کاهش ۸.۵ درصدی شمار بیماران بستری جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های پایتخت خبر داده واز سوی دیگر وضعیت تهران را بحرانی می خواند.

علیرضا زالی، افزود:  شرایط تهران به دلیل تراکم جمعیتی و معدل بالای حمل و نقل و ترافیک درون شهری نسبت به سایر استان‌های کشور متفاوت و بسیار بحرانی است، از مردم می خواهیم  که فاصله گذاری اجتماعی و دیگر مسائل بهداشتی را به طور کامل و دقیق رعایت کنند.

زالی گفت : با بازگشایی مساجد و برگزاری آیین های مذهبی میزان ابتلای مردم به بیماری کووید ۱۹ بین ۵ تا ۱۴ روز بعد مشخص می‌شود و میزان فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا نیز حدود یک ماه بعد در ارزیابی‌ها خودش را نشان خواهد داد.

استاندار خوزستان نیز از جهش سه برابری تعداد ابتلای روزانه به کرونا خبرداد و گفت: تنها  در مدت یک روز آزمایش ۵۵۰ تن مثبت شد

غلامرضا شریعتی اعلام کرد: شهرهای قرمز در این استان به ۹ شهر افزایش یافته و در این شهرها محدودیت رفت و آمد برقرار شده است.

وی  گفت: ظرف یک ماه گذشته تعداد مبتلایان ما سیصد درصد رشد کرده، اما تعداد بستری‌های ما شصت درصد رشد داشته است. همین امر نشان می‌دهد که غربالگری‌های ما بیشتر بوده است. بنابراین عامل اصلی و اول بیماریابی قوی‌تر و بیشتر در استان خوزستان است.

استاندار خوزستان افزود:  به تعبیر دیگر ۱۰ تا ۱۱ درصد تست‌های کشور در خوزستان انجام می‌گیرد، با این تفاسیر طبیعتا تعداد افراد آلوده بیشتری شناسایی می‌شوند. اگر در سایر نقاط کشور به همین تعداد تست انجام شود، آمار افراد آلوده و بدون علامت بالا خواهد رفت.

وی گفت:  بعد از بازگشایی، مردم دیگر به آن شدت و حدت آن را رعایت نکردند و خودمراقبتی‌شان کمتر شد، اما دلیل اصلی غربالگری بیشتر است.

این مقام ارشد استان خوزستان افزود:  کمیته اپیدمیولوژیک دانشگاه علوم پزشکی استان خوزستان بر این نظر بود که باید پروتکل سخت‌گیرانه‌تری برای استان تدوین شود .طبق این پروتکل تعداد شهرهای قرمز ما به ۹ شهر رسید و در این ۹ شهر محدودیت رفت و آمد ایجاد شده است. این شهرها اهواز، حمیدیه، کارون، باوی، مسجد سلیمان، دزفول، شوشتر، هندیجان و … است.

همچنین در میان آمار جان باختگان و مبتلایان به کورونا گزارش شد که تاکنون ۸۳ مادر مبتلا به کورونا در بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی فرزندان خود را به دنیا آوردند.

مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره گفت: «از ابتدای شیوع کورونا تاکنون بیش از ۲۵۰۰ زایمان طبیعی و سزارین در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است».