عمری سرن، مشاور سناتور تد کروز عضو ارشد سنای آمریکا در توییتر خود نوشت: «اقتصاد ایران در آستانه سقوط است و اکنون زمان آن فرا رسیده که دولت پرزیدنت ترامپ بخش مالی رژیم ایران را لیستگذاری کرده و آنها را کاملاً از سیستم بینالمللی قطع کند».
او در ادامه افزود: « هدف ایالات متحده باید سرنگونی رژیم ایران باشد مانند ریگان که اتحاد جماهیر شوروی را سرنگون کرد».
در همین رابطه ، روزنامه همدلی نیز با اعلام رقم تورم اقتصادی در ایران که طی سال جاری معادل ۴۰ درصد است و پیشبینی اینکه تورم سال آینده نیز احتمالا معادل۴۰ درصد خواهد بود، نوشته است که قدرت خرید مردم در سال آینده ۲۵ درصد کاهش می یابد.
این روزنامه نوشته است: اگر «اتفاق جدیدی در حوزههای تصمیمگیریهای اقتصادی رخ ندهد»، بیشتر حقوقبگیران در سال آینده تقریبا ۲۵ درصد از قدرت خرید متعارف خود را از دست خواهند داد.
روزنامه همدلی یادآور شد که محرکهای تورمی که عمدتا در تغییر و نوسان نرخ انرژی ممکن است اتفاق بیفتد مانند؛ تغییر قیمت گازوئیل، ممکن است تبعات پیشبینی نشدهای در سطح نرخها پیش بیاید و تصویر متفاوتی از اقتصاد خانوار ترسیم کند.
در ادامه نوشته است که تحریمها باعث ایجاد شرایط سخت ویژه در اقتصاد ایران و منابع درآمدی دولت است ، طوری که دولت را از منابع مطمئن درآمدی به شدت دور کرده است.
این روزنامه در ادامه نگاشته است که «خروج درآمدهای نفتی» از دسترس اقتصاد ایران که به دلیل تحریمهای ایالات متحده آمریکا رخ داده را باعث تکیه دولت بر «مالیات» برای تامین منابع درآمدی عنوان کرده است به گونه ای که میزان مالیات در بودجه سال آینده ایران، دقیقا ۱۹۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
این در حالی است که کاهش فعالیتهای وارداتی و صادراتی ایران که به دنبال تنگناهای تحریمی به وقوع پیوسته است، بخشی از ارقام درآمدی دولت در بخش مالیات را با دشواریهای روبهرو خواهد کرد، زیرا حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان از مالیاتها، از رهگذر بخشهای گمرکی حاصل میشود که بر اثر تحریمها احتمالا، این درآمدها در موقعیت انقباضی قرار میگیرند.
از سوی دیگر بخشهای صنعتی، هر گاه که اقتصاد کشور از دسترسی به درآمدهای نفتی محروم میشود، با تنشهایی روبهرو میشوند. تنشهای ایجاد شده به گونهای کار میکند که ممکن است مانع از توسعه کیفی و کمی صنایع شود.