مصوبات اتمی مجلس فاقد ارزش اجرایی می باشد، ولی تنش در روابط ایران و جهان را افزایش می دهد

مصوبات اتمی مجلس شورای اسلامی در واکنش به هلاکت محسن فخری زاده، که رئیس برنامه های اتمی رژیم ایران معرفی گردیده، از جانب آشنایان امور ایران یک اقدام تبلیغاتی توصیف گردیده، ولی تاکید شد که موجب ایجاد مشکلات بیشتر در بازگشت رژیم ایران به مذاکرات با آمریکا خواهد شد.

در این تصمیمات که روز گذشته (دوشنبه) از تصویب مجلس گذشت، از جمله خواسته شده که رژیم ایران از پروتکل الحاقی بیرون آید و غنی سازی اورانیوم را به سطح ۲۰ درصد برساند و در آینده به بازرسان آژانس بین المللی اجازه دیدار از نقاطی را که خود رژیم وجود آن ها را علنی نساخته، ندهد.

این تصمیمات زیر عنوان “صیانت از منافع ملت ایران” گرفته شده، ولی به گفته آشنایان امور، ضمانت اجرایی ندارد و چنین تصمیماتی در حیطه اختیارات ولی مطلقه فقه، یعنی شخص خامنه ای قرار دارد. با این همه، مجلس در گذشته نیز چند بار تصمیماتی را در امور اجرایی مسائل اتمی و موشکی اتخاذ کرده بود.

در قطعنامه مجلس خواسته شده که رژیم ایران در واکنش به هلاکت فخری زاده، تعهدات بیشتری را که در برجام به عهده گرفته، زیر پا بگذارد.

این رفتار مجلس، تئوری افرادی را در ایران تقویت می کند که می گویند هلاکت فخری زاده، توسط خود رژیم ترتیب داده شده بود و هدف های متعددی را دنبال می کرد که یکی از آن ها به دست آوردن بهانه ای برای افزایش غنی سازی و بحرانی تر کردن اوضاع و ایجاد آشوبی که بازگشت ایران به پای میز مذارکات با دولت آینده جو بایدن را بسیار دشوار سازد.

البته بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتم پشتر گفته بود که رژیم ایران به سوی غنی سازی ۲۰ درصدی روی می آورد، ولی لایحه تصویب شده در مجلس، این تصمیم را تقویت می کند. رژیم ایران گفته است که قصد دارد ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصدی ذخیره کند – که معلوم نیست این مقدار را برای انجام چه برنامه ای می خواهد. ولی گفته می شود که چنین مقداری برای ساخت یک بمب هسته ای کفایت می کند – البته باید برای ساخت بمب، این اورانیوم تا سطح هشتاد و نود درصد غنی شود.

اکنون برای ملت های دنیا آشکار شده است که برنامه های اتمی رژیم به هدف استفاده مسالمت آمیز طراحی نشده و این شعار که “انرژی هسته ای حق مسلم ماست” در واقع پوشش و بهانه ای برای ادامه حرکت رژیم به سوی بمب هسته ای بوده است.

علی خامنه ای نیز سال گذشته گفته بود که تولید اورانیوم غنی شده، باید به سالی ۱۹۰ هزار سو برسد، ولی توضیح نداده بود که چگونه به این رقم رسیده و این اورانیوم غنی شده را چگونه قصد دارد مورد استفاده قرار دهد.

تردیدی نیست که این رفتار مجلس شورای اسلامی، بر تنش در روابط رژیم ایران با آژانس بین المللی انرژی اتم می افزاید و روابط با کشورهای اروپای غربی را نیز بحرانی تر می کند.