علی مطهری، نماینده پیشین مجلس ، حوادث آبان ۹۸ را “فاجعه ای از سوی دولت روحانی دانسته و گفته است عملکرد دولت در این “ماجرای تلخ” بد و “بسیار غلط” و “در این حد بود که حتی رئیس جمهوری ساقط شود”.
این در حالی که خبرگزاری رویترز روز دوم دی ماه ۹۸، سه روز پس از سرکوب و در نتیجه فروکش کردن اعتراضات، گزارش ویژهای را در این باره منتشر کرد. رویترز در این گزارش به اطلاعات سه منبع نزدیک به بیت رهبری استناد کرده بود.
این سه منبع تایید کرده بودند که دستور کشتار مستقیما از سوی خامنهای صادر شده است.
رویترز در ادامه نوشته بود: «علی خامنهای، با چهرهای نگران و نابردبار خود را در انظار نشان داد. او کارکنان ارشد امور امنیتی و دولت را گرد خود جمع کرد و فرمانی با این مضمون صادر کرد: هر کاری میتوانید انجام دهید تا جلوی آنها را بگیرید.»
خامنهای در ادامه تاکید کرده بود که «جمهوری اسلامی در خطر است. هر کاری میتوانید انجام دهید تا به این غائله پایان داده شود. شماها این اختیار را از سوی من دارید.»
رویترز سپس از قول یک مقام رسمی چهارم که در جریان جلسه ۲۶ آبان بوده، میافزاید که خامنهای به وضوح تأکید کرده که این تظاهراتها، یک واکنش قاطع را ضروری ساخته است.
این مقام رسمی با استناد به اظهارات علی خامنهای گفته است: « خامنهای ما فقط در برابر خداوند پاسخگوست. او مسئول امور انسانها و انقلاب است. او قاطعانه گفته است که این اغتشاشگران را باید سرکوب کرد.»
مطهری همچنین با اشاره به اینکه قصد داشت پس از ماجرای آبان وزیر کشور را استیضاح کند، گفته است «اجازه آن را ندادند».
چند هفته پس از کشتار معترضان در آبان ۹۸، علی مطهری نماینده مجلس طرح استیضاح عبدالرضا رحمانی فضلی «به عنوان مسئول اصلی اجرای افزایش قیمت بنزین و حوادث پس از آن» را به هیات رئیسه مجلس داد اما این طرح اعلام وصول نشد و مطهری در مصاحبهای با خبرگزاری ایلنا گفته بود که مخالف اصلی استیضاح وزیر کشور، شخص علی خامنهای است.
وزارت کشور ایران ۲۹ اردیبهشت در نامهای به مجلس اعلام کرد که این وزارتخانه در هیچیک از گزارشهای نهادهای نظارتی، قصور یا تقصیری در مورد حوادث آبانماه نداشته است.
مطهری در ادامه تاکید کرده است که رفتار دولت در جریان افزایش قیمت بنزین باعث شد که “مردم احساس بیاحترامی” کنند.
وی همچنین برخورد با معترضان به گران شدن قیمت بنزین را “خیلی بد” توصیف کرد و گفت: « خود مسئولان گفتند ۲۳۰ نفر کشته شدند که این در حکومت ایران قابل قبول نیست».
طرح گران کردن بنزین در آبان ۹۸ که با اعتراض گسترده مردم و تسری این اعتراضات به راهپیمایی در دهها شهر و شعار علیه سیاستهای حکومت ایران همراه شد، با سرکوب گسترده ماموران امنیتی و انتظامی مواجه شد و بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز در جریان این اعتراضها، ۱۵۰۰ نفر کشته شدند.
مسئولان حکومت ایران تاکنون آمار دقیقی از تعداد افراد کشته و زخمی شده و همچنین تعداد افراد بازداشتی ارائه نداده و برخی از مسئولان به صورت تلویحی به عدد ۲۳۰ کشته اشاره کردهاند.