معاون ارشد اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا:فلسفه وجودی سپاه نه پاسداری از مرزهای ایران، که «صدور انقلاب اسلامی » است

ایلان برمن، در ارتباط با موضوع سیاست‌‌گذاری مربوط به ایران، حکومت  اسلامی را «یک قدرت تغییر طلب» و ماهیت وجودی سپاه را در جهت «صدور انقلاب»‌ خواند.

بر من این سخنان را در میزگردی که با عنوان «تهدید حکومت  اسلامی برای صلح و پیشرفت منطقه‌ای» برگزار شد، مطرح کرد و گفت: «همان‌گونه که حکما گفته‌اند، برای دانستن توانایی هر چیز باید ذات آن را بشناسید. به نظر من وقتی پای رژیم ایران در میان است، گفتمان سیاست‌گذاری در واشنگتن از این پند دور می‌شود و بیشتر تلاش می‌کند حکومت ایران را به عنوان فقط یک کشور دیگر در خاورمیانه و یک بازیگر معمولی منطقه‌ای در نظر بگیرد.

او در ادامه افزود: ولی حکومت ایران فقط یک قدرت موافق با ادامه وضعیت موجود نیست، بلکه یک قدرت تغییر طلب است که تلاش دارد موازنه بین قدرت‌ها و توازن استراتژیک در خاورمیانه و فراتر از آن را به نفع خود و بر ضد دشمنانش، تغییر دهد.

ایلان برمن افزود: «این دشمنان طیف گسترده‌ای را در بر می‌گیرند و فقط منحصر به ایالات متحده و اسرائیل نیستند، بلکه سنی‌ها و جهان عرب سنی نیز میان این دشمنان قرار دارند. کاری که ایران کرده، این است که طی چند دهه خودش را در موضعی قرار داده که بتواند به خواسته‌ جاه‌طلبانه‌ای که از مدت‌ها پیش داشته است، برسد.»

برمن گفت: «اگر به اسناد بنیان‌گذاری انقلاب اسلامی – نه فقط قانون اساسی رسمی کشور که چند بار اصلاح شده، بلکه اسناد سال‌های ۱۹۷۹ و ۱۹۸۰ و حتی پیش از آن در مانیفستی که خمینی در مورد تشکیل یک دولت اسلامی و افکار او در مورد تشکیل یک جمهوری اسلامی در ایران نوشته بود – مراجعه کنید، [می‌بینید که] هرگز قرار نبود جمهوری اسلامی چیزی محدود به مرزهای ایران باشد و ایده این بود که همواره به منزله کالایی برای صادرات تلقی شود.»

برمن در ادامه گفت: «دلیل وجودی اصل صدور انقلاب در قانون اساسی همین است. به همین خاطر است که قانون اساسی تشکیل دهنده جمهوری اسلامی یادآور شده است که وجود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فقط برای حفظ مرزهای ایران نیست و باید صادرکننده نمونه موفق انقلاب اسلامی شیعه فراتر از مرزهای آن کشور باشد. و این چهارچوبی ضروری است که متاسفانه اغلب در گفت‌وگوهای سیاست‌گذاری در واشنگتن در مورد فعالیت‌های ایران، از قلم می‌افتد.»

روح الله  خمینی بعد از تاسیس حکومت اسلامی، در ایران ، معتقد بود باید  انقلاب را که از ضروریات بقاء و جهانی شدن نهضت اسلامی است به جهانیان از طریق سپاه پاسداران صادر کرد. خمینی و علی خامنه ای ، در این باره گفته اند که مفهوم صدور انقلاب اسلامی شناخت ارزش ‏هاى انقلاب اسلامی  و رساندن آن به هر طریقی به گوش تمامی بشریت، خصوصا جهان اسلام، و جلب توجه مسلمانان به اسلام و قوانین اسلامی بود.