حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور ایران در مورد موضوع حوادث اخیر در روستای ابوالفضل در اهواز که بنیاد مستضعفان قصد تخریب این روستا را داشت و نیروهای امنیتی نیز مردم این منطقه را با گاز اشک اور و گلوله ساچمه ای مجروح کرده بودند گفته که اصلا ما نام این روستا را در تقسیمات کشوری نداریم».
این مقام ارشد وزارت کشور گفت: «متاسفانه برخی بدون اطلاعات از موضوع صحبت میکنند. این منطقه ۳۰۰ هکتار است که ۱۰۰ هکتار آن قبلاً توسط بنیاد واگذار شده اما ۲۰۰ هکتار آن اصلا در محدوده شهری نیست.»
یادآور می شود که ماموران شهرداری و نیروی انتظامی به دستور بنیاد مستضعفان، با لودرهایی به روستای عربنشین ابوالفضل رفتند و بعد از اعتراض اهالی روستا به حضور ماموران کار به درگیری کشید.
گفته شده است که پس از این درگیریها علی شمخانی دبیر عالی شورای امنیت ملی حکومت برای دلجویی از اهالی در پی حوادث اخیر و بروز درگیری میان مردم و ماموران شهرداری و نیروی انتظامی به این روستا رفته است.
نام دیگر این روستا «ابو نخیلات» است که گویا قدمتی بیش از نام «ابوالفضل» دارد
تخریب خانه های روستای ابوالفضل؛ ’به روستاییان ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان پرداخت میشود’
فعالان حقوق بشر رد این باره میگویند در این درگیریها دهها نفر بازداشت و مجروح شدهاند.
حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت تا راهاندازی شهر جدید رامین خانههای روستای ابوالفضل تخریب نخواهد شد.
وزارت کشور در حالی از پرداخت ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان به ۳۵ خانوار این روستا خبر داده است که پیشتر گزارش شده بود ۳۰۰ خانوار در روستای ابوالفضل سکونت دارند.
روزنامه شرق، چاپ تهران، نیز در گزارشی از سابقه نزدیک به ۴۰ ساله سکونت آنها در این منطقه نوشته و میگوید “آنها میخواهند سابقه سکونتشان از سوی تصمیمسازان به رسمیت شناخته شود.”
در گزارش شرق آمده که اهالی روستا “اسنادی در دست دارند که نشان میدهد از سال ۶۴ تا ۷۰، بخشی از اهالی روستا از طریق طرح سلمان، آب کشاورزی برای کشت گندم و جو و سبزی و صیفی در اختیار داشتهاند”.
بیشتر روستاییان این منطقه از طبقات کمدرآمد و کشاورزان به شمار میآید.
بنیاد مستضعفان پس از روی کار آمدن روح الله خمینی در سال ۱۳۵۷ با اموال مصادره شده از خانواده شاه سابق ایران و بستگان و نزدیکان او با هدف “کمک به مستمندان” تاسیس شد.
این بنیاد که زیر نظر مستقیم رهبر ایران اداره میشود، با انجام فعالیتهای وسیع اقتصادی به یکی از ثروتمندترین موسسههای اقتصادی در خاورمیانه تبدیل شده است.
برخی اعضای شورای شهر اهواز نیز در انتقاد از برخورد ماموران شهرداری و انتظامی با اهالی روستای ابوالفضل اعلام کردند حکم قضایی بنیاد مستضعفان مبنی بر «رفع تصرف» در مرحله بدوی بوده و تا زمان نهایی شدن نباید اجرا میشده است.
این در حالی که فرماندهی انتظامی اهواز و روابط عمومی بنیاد مستضعفان پیشتر اعلام کرده بودند مراجعه به این روستا برای «اجرای حکم قضایی» بوده است.