معاون سازمان محیط زیست از نابودی زیستگاه آبزیان خلیج فارس و دریای عمان توسط صید ترال چینی ها خبرداد و گفت: یکی از بزرگترین جنایت محیط زیستی در منطقه در حال گسترش است باید متوقف شود.
احمدرضا لاهیجان زاده ، افزود: صید ترال قدمتی چندین ساله دارد و در گذشته صیادان داخلی این روش صید را انجام می دادند اما نه در حدی که الان چینی ها به شکل بسیار وسیع، انجام می دهند .چند سال پیش چینی ها با توافقی که با سپاه پاسداران بسته اند به خلیج فارس ورود کردند که یک فرایند متمرکز بود وبا تجهیزات، امکانات و شناورهای بزرگ آمدند، آسیبی که آنها به خلیج فارس میزنند جبران ناپذیر است و هیچگاه تاثیرات منفی آن بر آبزیان منطقه از بین نخواهد رفت.
او گفت: چینی ها محدودیتی ندارند و به راحتی دارند که خلیج فارس را جارو می کنند و این استقلال کاری شان به حمایتی که برخی از ارگان ها در کشور از آنان می کنند بر می گردد.
این مقام ارشد محیط زیست ایران گفت: حتما صید ترال را شنیده اید روشی که ماهی ها و هر آنچه در کف دریا است را قتل و عام می کند؛ سازمان حفاظت محیط زیست آن را یک جنایت محیط زیستی در دریاها می داند، روش صید ترال یا “کفروب” دارای قدمتی طولانی حدود ۱۵ قرن است اما امروزه این روش صید به روش کشتار جمعی آبزیان کف دریا تبدیل شده که نگرانی های زیادی به وجود آورده است، در این روش تورهایی روانه کف دریا می شود و چند شناور آن را به دنبال خود می کشد که هر موجود زنده و غیر زنده ای که در مسیر باشد را جمع می کند و با خود از آب بیرون می کشد.
لاهیجان زاده افزود: در این صید گونه های با ارزشی مانند دلفین ها، لاک پشت های دریایی و کوسه ها در ترال گیر می افتند و جان خود را از دست می دهند، همچنین چون تور به همراه ابزارهای سنگین در کف دریا کشیده می شود موجب شکستن آبسنگ های مرجانی و جابجا شدن سنگ هایی شود که سالیان سال مامن آبزیان زیادی بوده که با این کار حجم زیادی از ماهی ها بی خانمان می شوند.
چندی پیش قایق های صید ترال چینی ها در خلیج فارس و دریای عمان آسیبهای زیستمحیطی زیادی وارد کردند که غیر قابل جبران است .آنان با کشیدن ابزار سنگین ماهیگیری در کف دریا ، تخریبهایی در مقیاس بزرگ در کف اقیانوسها ایجاد کرده اند ، که موجب نگرانی های زیادی شده است.
احمدرضا لاهیجان زاده افزود: ما صید ترال و روش های مشابه این نوع صید را که دارد انجام می گیرد یک جنایت محیط زیستی در حوزه دریا می دانیم .ما از قوه قضاییه و ارگان های نظامی که در دریا تردد می کنند، یگان شیلات و تمام دادستانی هایی که در حاشیه دریا مستقر هستند تقاضا داریم که برخورد قاطع و محکمی با این نوع صید داشته باشند.
لاهیجان زاده تاکید کرد: البته فرقی نمی کند که صیادان داخلی که مورد حمایت برخی از نهادها هستند و یا خارجی از جمله چینی ها که به روش ترال ماهی صید می کنند، تقاضای ما این است که صید ترال متوقف شود و به شدت با افرادی که سودجویانه دنبال کسب منافع کوتاه مدت اما با آسیب بلند مدت به خلیج فارس و بخشی از دریای عمان هستند برخورد قاطعی صورت گیرد.
شماری از رسانه های اجتماعی نیز بیشتر فیلمی از صید ترال توسط چینی ها در شبکه های اجتماعی منتشر کردند که نشان می داد کشتی های چینی با استفاده از شوک برقی و تجهیزات صید ترال چگونه آبزیان را در خلیج فارس صید می کنند. نکته جالب توجه اینکه این گزارش توسط صدا و سیما هرمزگان تهیه شده بود. تاکنون هیچ یک از مقامات حکومتی در این زمینه واکنشی نشان نداده اند.