
توبیاس اِلوود، معاون وزیر دفاع بریتانیا، در گفتوگو با شبکه خبری اسکای، درباره واکنش لندن به توقیف نفتکش ایستنا ایمپرو توسط سپاه پاسداران گفت: مجموعهای از گزینهها مطرح است و پس از بررسیها و رایزنی با متحدانمان به اقدام مناسب دست خواهیم زد.
معاون وزیر دفاع بریتانیا در پاسخ به این سوال که آیا تحریم علیه حکومت ایران نیز یکی از گزینههاست، گفت : بله یکی از این گزینه ها تحریم علیه حکومت ایران است .
فیلیپ هاموند، وزیر دارایی بریتانیا گفته است: با توجه به اینکه تحریمهای گستردهای علیه حکومت ایران وجود دارد، مشخص نیست که اعمال فوری تحریمهای جدید جزو اولین گزینهها باشد.
تنش بین ایران و بریتانیا ۱۰ روز پیش در پی توقیف یک ابرنفتکش به نام گریس ۱ در آبهای جبلالطارق شدت یافت، و ۴ روز پیش با یورش نیروهای سپاه پاسداران به نفتکش ایستنا ایمپرو به اوج خود رسیده است.
شرکت درایاد گلوبال که میزان خطرات و امنیت دریایی را رصد میکند با ارایه یک فایل صوتی از نفتکش بریتانیایی فاش ساخت: فایل صوتی توسط بی سیم پیش از توقیف نفتکش استنا ایمپرو توسط سپاه پاسداران در تنگه هرمز ضبط شده است که در این فایل صوتی ۳۲ ثانیهای مکالماتی با بیسیم بین یک ناو جنگی بریتانیایی و نیروهای سپاه شنیده میشود.
درایاد گلوبال در ادامه گفت: از این فایل صوتی چنین برمیآید که ناو جنگی بریتانیایی در منطقه پیش از توقیف نفتکش بریتانیایی به نیروی دریایی سپاه در مورد این توقیف هشدار داده بود.
مقامات حکومت ایران پیشتر تهدید کرده بودند که در صورت آزاد نشدن نفتکش توقیف شده در دریای جبل الطارق توسط بریتانیا مقابله به مثل خواهند کرد .
او روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه خبری «اسکای»، با رد این موضوع که دولت به قدر کافی به توقیف نفتکش توسط ایران واکنش نشان نداده، گفت مجموعهای از گزینهها مطرح است و پس از بررسیها و «رایزنی با متحدانمان» به اقدام مناسب دست خواهیم زد.
معاون وزیر دفاع بریتانیا همچنین به سوال مجری که آیا تحریم علیه ایران نیز یکی از گزینههاست، پاسخ مثبت داد.
انتشار متن مکالمات بین نفتکش ربوده شده با رزم ناو بریتانیا که در فاصله یک ساعتی از آن قرار داشته، به خوبی نشان می دهد که هیچیک از ادعاهای حکومت ایران مبنی بر این که علت توقیف نفتکش نقض قوانین بین المللی کشتیرانی بوده، صحت ندارد و آن چه که اتفاق افتاده، یک دزدی دریایی کاملا آشکار است که نه تنها بریتانیا باید نسبت به آن واکنش کوبنده نشان دهد، بلکه جامعه بین المللی نیز باید برای پایان بخشیدن به آن به اقدامات قاطعانه دست بزند.
همچنین شرکت اپراتور نفتکش استنا ایمپرو که در سوئد مستقر است میگوید درخواست دیدار با خدمه این کشتی را رسما به مقامهای جمهوری اسلامی ارائه کرده است.
اریک هانل، مدیرعامل شرکت «استنا بالک» (اپراتور نفتکش استنا ایمپرو)، روز یکشنبه گفت: «تایید میکنم که نامهای رسمی با درخواست مجوز دیدار با ۲۳ خدمه استنا ایمپرو را برای مقامهای بندری شهر بندرعباس ارسال کردهایم».
به گزارش خبرگزاری آلمان، مقامهای جمهوری اسلامی دریافت این نامه را تایید کردهاند اما هنوز پاسخی به آن ندادهاند.
همچنین به گفته اریک هانل، دفاتر این شرکت در کشورهای هند، لتونی، فیلیپین و روسیه «در تماس مداوم با بستگان خدمه» نفتکش توقیفشده هستند.
کمیته اضطراری دولت بریتانیا، امروز دوشنبه ۲۲ ژوییه (۳۱ تیر) در ارتباط با توقیف یک نفتکش بریتانیایی از سوی ایران در تنگه هرمز، نشستی فوقالعاده به ریاست ترزا می، نخست وزیر، تشکیل داده است.
بنا به گزارش خبرگزاریها دولت بریتانیا قصد دارد با مطالعه آخرین تحولات منطقه تمام گزینهها را برای مقابله با اقدامات ایران بررسی کند.
به گزارش رسانهها دولت بریتانیا در حال بررسی مجموعهای از اقدامات تنبیهی علیه ایران است. در همین رابطه احتمال میرود دولت بریتانیا دارایی برخی از افراد و بنیادهای ایرانی را مسدود کند.
سرانجامِ رویارویی بین روباہ پیر و گربه پشمالو باید دیدنی باشد۰