دو نماینده ارشد جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا پیش نویس قطعنامه ای را ارائه کردند که به موجب آن همه مقامات حکومتی که در سرکوب مردم نقشی ایفا می کنند، مورد تحریم قرار گیرند.
همچنین چهار سناتور آمریکایی پیش نویسی قطعنامه ای را به همین منظور تهیه کرده و در آن خواستار ابراز حمایت بیشتر از خیزش مردمی در ایران شده اند.
آن ها در طرح خود گفته اند که ملت ایران چندین دهه از سرکوب و ستم رنج دیده و اکنون هنگام آن است که حمایت ایالات متحده از حقوق انسانی در ایران “شنیده شود”.
مبتکراان این طرح در سناتور جمنهوریخواه هستند، ولی دو سناتور دموکرات نیز از امضا کنندگان اولیه این طرح است.
سناتور مارکو روبیو و سناتور باب کورکر که این طرح را آماده کرده اند، همیشه از مخالفان سرسخت حکومت اسلامی ایران بوده اند.
دو سناتور دموکرات، باب مندز و بن کاردن نامیده می شوند که آن ها نیز در حمایت از حقوق مردم ایران سابقه ای طولانی دارند.
این چهار سناتور دو راهکار اساسی را برای تقویت حمایت ایالات متحده از مردم ایران عرضه کرده اند که یکی افزایش استفاده از سازمان ملل، شورای امنیت و نهادهای جهانی دیگر برای زیر فشار گذاشته هرچه بیشتر حکومت ایران است و دیگری مراجعه به سازمان های حقوق بشر و رصد کردن هرچه نزدیک تر ستمگری های رژیم علیه ملت ایران است.
در مقدمه این طرح یادآوری شده است که چگونه در هفتم دیماه همایش های اعتراضی مردم از مشهد آغاز شد و به ده ها شهر و آبادی دیگر کشور رسید. همچنین شعارهای مردم در این طرح ذکر شده که به موجب آن ایرانیان خواهان پایان بخشیدن به فقر و فحشا و بیکاری هستند و می خواهند که ستمگری های رژیم پایان گیرد و دین بر دولت حکومت نکند و ایران از ادامه ارسال صدها میلیون دلار پول و اسلحه برای سازمان های ترور فلسطینی و عربی دست بردارد.
سناتورهای آمریکای هشت محور را برای فعالیت دولت خود به هدف حمایت فعال از حقوق مردم ایران عرضه کرده اند که اساس آن ها به کارگیری نهادهای جهانی و از جمله سازمان ملل، شورای امنیت و شورای حقوق بشر برای پیگیری خواست های مردم ایران است.
در مجلس نمایندگان ایالات متحده، دو تن از اعضای پرنفوذ به نام های کوین مک کارتی رئیس فراکسیون جمهوریخواهان و همچنین اد رویس عضو کمیته سیاست خارجی مجلس، گفتند که طرح پیشنهادی آن ها روز سه شنبه (پس فردا) در مجلس نمایندگان به رای گیری گذاشته خواهد شد.
دولت پرزیدنت ترامپ در یک هفته اخیر بارها حمایت خود را از مردم ایران بیان داشته که یکی از نمادهای آن درخواست تشکیل نشست اضطراری شورای امنیت بود که نتیجه عملی به دنتبال نداشت، ولی جهانیان را با ماهیت سرکوبگرانه حکومت ایران هرچه بیشتر آشنا کرد.
در این طرح توصیه شده که ایالات متحده همه مسوولان حکومت ایران و هر فردی را که به نحوی در طرکوب مردم نقش داشته و دارد مورد تحریم قرار دهد.
آشنایان امور ایران می گویند که هم طرح چهار سناتور و هم طرح دو عضو ارشد مجلس نمایندگان، هنوز نمی تواند حمایت عملی از خیزش مردم ایران محسوب شود. ولی در عین حال، هنوز هیچ توصیه عملی در این راستا عنوان نشده است.
در این طرح که تصور می رود با موافقت نمایندگان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات روبرو شود، سرکوبگری های رژیم و کشته شدن ۲۲ تن از تظاهرکنندگان (طبق گفته خود مقامات رژیم) محکوم شناخته شده است.
در این طرح آمده است که ایالات متحده از خواست های مردم ایران برای برخورداری از صلح و آزادی و زندگی بهتر جانبداری می کند.
سناتور پرنفوذ آمریکای بن کاردن که از مقامات ارشد حزب دموکرات است نیز، در مصاحبه با صدای آمریکا حمایت قاطع خود را از تلاش ملت ایران برای رسیدن به آزادی ها و رهایی از رژیم سرکوبگر بیان داشت.
او در این مصاحبه گفت که باید حمایت قاطع از مردم ایران بیان شود و رژیم سرکوبگر در هر منکان و زمان مورد نکوهش قرار گیرد.
او در این رابطه گفت: این حق مردم ایران است که علیه دولت خود راه پیمایی های مسالمت آمیز به راه اندازند.
در واکنش به ادعای رژیم ایران دایر بر این که رویدادهای اخیر یک مساله داخلی است و کشورهای دیگر حق دخالت ندارند، سناتور بن کاردن گفت: «بله، اعتراض های مردمی یک امر داخلی است، ولی در عین حال، شهروندان باید بتوانند حف دل خود را بدون هراس و فشار بزنند، و این در حالی که رژیم ایران چنین امکانی را به مردم نمی دهد».