مقامات حکومت ایران یک بار دیگر تائید کردند که خروج سرمایه از کشور ادامه دارد و ارزهای به دست آمده از صادرات کشور، به ایران بازگشت داده نمی شود و چنین امری قابل ردگیری و مجازات متخلفان نیز نمی باشد.
مقامات دولتی در ماه های اخیر گفته اند که بیش از چهارده میلیارد دلار ارزی که بابت صادرات به ایران تعلق می گیرد، توسط صادرکنندگان در خارج باقی مانده و به کشور بازگشت داده نشده و میزان دقیق آن قابل پیگیری نمی باشد. همین مقامات گفتند که حتی نمی توان ردیابی کرد که کدامیک از صادر کنندگان، از بازگرداندن پول به کشور خودداری کرده است.
آگاهان می گویند که یکی از علل عدم باز گرداندن ارز، مشکلات ناشی از تحریم های اقتصادی است که انتقال ارزی به ایران از طریق سیستم بانکی بین المللی را تقریبا امکان ناپذیر می سازد. ولی یکی از علل اصلی آن نیز عدم اعتماد بازرگانان نسبت به آینده سیاسی رژیم است و ترجیح می دهند که ثروت آن ها در خارج از ایران بماند.
کارشناسان همچنین می گویند که به موازات عدم بازگرداندن ارز خارجی به ایران، فرار سرمایه از کشور نیز در ابعاد بسیار نگران کننده ادامه دارد. رادیو پیام اسرائیل پیشتر گزارش داده بود که ثروتمندان ایران میلیاردها دلار در کشورهای همسایه و از جمله ترکیه، آذربایجان، گرجستان، و به ویژه در کانادا سرمایه گذاری کرده اند تا هنگام فرو پاشیدن رژیم و فرار از ایران، سرمایه ای داشته باشند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت : نشانی صحیحی از برخی کسانی که ارز را باز نگرداندهاند، در اختیار نداریم
او در عین حال گفت: ۱۵۰تن از صادرکنندگان ایرانی حدود چهار میلیارد ارز حاصل صادرات را هنوز به کشور برنگرداندهاند و شوربختانه هیچ نشان و مدرکی از این افراد به صورت صحیح موجود نیست.
عبدالناصر همتی گفت : لیست این افراد را به قوه قضائیه ارسال کرده است.
سعید نمکی وزیر بهداشت حکومت ایران نیز پیشتر گفته بود: مبلغ «یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار» ارز تخصیصی به تجهیزات پزشکی و دارو از کشور خارج شده و مشخص نیست چه بر سر آن آمده است و در قبال آن چه کالایی وارد شده است.
حسین میرشجاعیان معاون پیشین وزیر اقتصاد حکومت سال گذشته اعلام کرده بود که در سال ۹۷ از مجموع بیش از ۴۴ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات غیرنفتی کشور، ۳۰ میلیارد دلار آن، نه به صورت کالا و نه در هیچ قالب دیگری وارد کشور نشده است.
رییس بانک مرکزی در ادامه گفت: بر اساس سیاستهای بانک مرکزی ، صادرکنندگان باید ۷۰ درصد ارز ناشی از صادرات را به کشور برگردانند که اگر این میزان ارز به کشور بازگردانده شود، صادرکنندگان میتوانند تاییدیه خوشحسابی دریافت کرده و معافیت مالیاتی بگیرند.
گفتنی است که علاوه بر بانک مرکزی ، قوه قضائیه حکومت ایران نیز در طول یکسال گذشته پروندههای متعددی در حوزه ارزی تشکیل داده است که منجر به صدور محکومیت برخی واردکنندگان یا کسانی که در جریان دریافت ارز دولتی تخلف کردهاند، شده است..
جیب های ملاها و سپاه پاسداران را بگردید!!