مقامات حکومت ایران :با تحریم ۱۸ بانک ؛ فشاری به مردم وارد نخواهد شد

مسئولان حکومت ایران در واکنش به  تحریم ۱۸ بانک ایرانی توسط ایالات متحده را از یک سو «ضدبشری» و «نابود کردن کانال‌های باقی‌مانده برای پرداخت‌ پول دارو و غذا» دانسته  و از سوی دیگر  آن را تلاشی تبلیغاتی خواندند که «فشاری به مردم وارد نخواهد شد».

حسن روحانی، در این باره گفته است که این  اقدام آمریکا «ضدبشری» و «تلاشهای تبلیغاتی-سیاسی با اهداف داخلی» است.

روحانی در ادامه ادعا کرد:   «دولت آمریکا در چارچوب تحلیلی غلط بر این باور بود که این تحریم‌ها مقاومت ایران را در هم می‌شکند و ما را دچار مشکل می‌کند اما گذشت زمان نشان داد که این تحلیل به شدت با واقعیت فاصله دارد و ناکارآمد بوده است».

پیشتر نیز، عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران، در گزارشی به روحانی گفته بود که این ۱۸ بانگ «وظیفه انتقال منابع برای خرید دارو و مواد غذایی را به عهده دارند» و بانک‌های خارجی نیز «معافیت‌ها و مجوز‌های لازم» را برای همکاری با این بانک‌ها دریافت کرده بودند.

اما در عین حال او گفته بود که این بانک‌ها «همچنان از سوئیفت استفاده کرده و به کار تامین مالی کالاهای اساسی ادامه خواهند داد» و بانک مرکزی «اجازه نخواهد داد از این ناحیه فشار بیشتری بر مردم وارد شود».

ظریف، وزیر خارجه حکومت ایران، نیز اقدام آمریکا را تلاش برای «نابود کردن کانال‌های باقی‌مانده برای پرداخت‌ پول دارو و غذا» خواند و آنرا  «تبانی برای گرسنگی‌ دادن یک ملت، جنایت علیه بشریت نامید».

این در حالی که  وزارت خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرده است که  تحریم‌های جدید شامل تعاملات برای تهیه محصولات کشاورزی، غذا، دارو و خدمات پزشکی نمی‌شود.

اما مقامات ایرانی اختلاس و فساد اقتصادی داخل حکومت را به پای تحریم های آمریکا گذاشته و  ادعا می کنند  با وجودی که تحریم های پیشین آمریکا نیز فروش اقلام بشردوستانه به ایران را معاف کرده بود، ممنوعیت مبادلات بانکی باعث می‌شود خرید این اقلام را نیز با چالش روبه‌رو کند

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۸ بانک ایرانی از جمله: بانک‌های کشاورزی، مسکن، رفاه، شهر، اقتصاد نوین، قرض‌الحسنه رسالت، حکمت ایرانیان، ایران زمین، تعاون منطقه‌ای اسلامی، خاورمیانه، مهر ایران، پاسارگاد، سامان، سرمایه، توسعه تعاون، گردشگری، کارآفرین و تامین سرمایه امین را مورد تحریم قرار داد.

به گزارش واشنگتن پست، پیشنهاد تحریم کل صنعت مالی ایران در ابتدا از سوی مقامات اسرائیلی، گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه و بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها مطرح شد.

در همین حال سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز در واکنش به این تحریم‌ها اعلام کرد که دولت ترامپ منافع اسرائیل را «به منافع آمریکا ترجیح می‌دهد».

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به این تحریم ها گفته است که «فشار اقتصادی ما تا زمانی که ایران حاضر به انجام مذاکرات پیرامون رسیدگی به رفتار مخرب رژیم نباشد، ادامه خواهد یافت».