در تهران ادعا شد: شدت آلودگی هوا در تهران و سایر کلانشهرهای ایران از وضعیت قرمز به بنفش رسیده است. کلانتری می گوید: خاموشی بهتر از مازوتسوزی است.
به گزارش خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران شاخص کیفیت هوا از دو روز پیش با تشدید آلودگی هوا در شهر تهران به وضعیت قرمز و “ناسالم برای همه گروهها”» در آمد و در مناطقی از استان تهران از جمله سوهانک، ازگل، باقرشهر و ورامین و همچنین در مناطقی از شهر اصفهان با عبور از ۲۰۰ به وضعیت بنفش یعنی شرایط “بسیار ناسالم” رسید.
در این گزارش آمده است که میانگین شاخص کیفیت هوای پایتخت روی ۱۷۵ قرار گرفته و در اکثر نقاط تهران آلودگی هوا افزایش یافته است و بر اساس اعلام شهرداری پایتخت آلودگی هوا شامگاه یکشنبه در برخی از نقاط از حالت قرمز به رنگ بنفش درآمده است.
در این راستا عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز گفته است که وزیر نفت اعلام کرده است که با توجه به افزایش مصرف گاز در کشور، مجبور است که برای تولید ۵ هزار مگاوات برق، نیروگاهها از مازوت استفاده کنند.
او در ادامه افزوده که این مقدار برق تولیدی، ۹ درصد برق مصرفی کشور است که بنده معتقدم بهتر است روزانه دو ساعت خاموشی داشته باشیم، اما از مازوت استفاده نشود.
کلانتری گفت: در زمان جنگ نیز روزانه ۷ تا ۸ ساعت خاموشی داشتیم.
او در حالی این سخنان را بیان می کند که ایران یکی از بزرگترین منابع گازی جهان را در اختیار دارد.اما اکنون شدت آلودگی هوا در مناطقی از تهران و اصفهان با عبور از وضعیت قرمز به بنفش در شرایط بسیار ناسالم قرار گرفته است.
به گزارش رسانه های داخلی ایران، در مناطق مختلف شهر اصفهان نیز طی شبانه روز گذشته شاخص کیفیت هوا بین ۱۶۴ تا ۱۸۱ قرار گرفت که به معنای وضعیت قرمز و ناسالم برای همه گروههاست. در برخی مناطق شهر اصفهان از جمله منطقه رودکی شاخص کیفیت هوا بامداد دوشنبه به ۲۷۰ رسید که به معنی وضعیت بنفش و شرایط بسیار ناسالم است.
همزمان ادارهکل هواشناسی استان تهران نیز پیشبینی کرده است که از ظهر امروز (دوشنبه )با پایان وزش باد ملایم، میزان آلایندههای هوای تهران افزایش خواهد یافت.
در استان البرز، اراک و خوزستان نیز افزایش میزان آلودگی هوا، کیفیت هوا در شهرهای این استان ها را در شرایط قرمز و ناسالم برای همه گروهها قرار داد.
افزایش میزان دی اکسید گوگرد از نشانههای آشکار استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها و برخی از صنایع است که اکنون به دلیل قطع گاز، به عنوان سوخت دوم توسط نیروگاهها مورد استفاده قرار گرفته است.