مقامات دیپلماسی ایران درباره پیامد های مذاکراتی در وین ارزیابی های ابهام آمیزی ارایه دادند 

محمد جواد ظریف وزیر خارجه حکومت اسلامی و دیگر دست اندرکاران مذاکراتی که در دو مرحله  در وین برگزار شده است دیدگاه های ابهام آمیزی ارایه کردند. آنها از یک سو کوشیدند که ادعا کنند که از دستورات علی خامنه ای برای خودداری از مذاکره اطاعت کردند و هم زمان گفتند که از نتایج مرحله نخست گفتگوها در دو نشستی که  برگزار شد،  خرسند هستند و آن را نتیجه بخش می دانند .

آنها در همین زمینه خواستار برداشته شدن یکباره همه تحریم ها هستند و ادعا می کنند که در این زمینه ایالات متحده آمادگی هایی را ابراز داشته و همزمان می دانند که چنین درخواستی هیچ امکان اجرایی ندارد .

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه حکومت اسلامی با انتشار پیامی در توییتر درباره نشست وین نوشت: شرط ما این است باید  همه تحریم‌ هایی که در زمان ترامپ ضد برجام وضع شدند،  برداشته شوند.

وی در ادامه نوشته است: حکومت  ایران مسیر منطقی را برای انطباق کامل، عمل به تعهدات برجامی، پیشنهاد می‌کند.

ظریف در ادامه گفته است: ایالات متحده آمریکا، که باعث این بحران شده است، باید ابتدا به طور کامل به تعهدات خود بازگردد.

وی افزوده است :  پس از راستی‌آزمایی سریع تعهدات برجامی آمریکا، اقدامات متقابل را انجام می‌دهد، و همه تحریم‌هایی که در زمان ترامپ ضد برجام وضع شدند، باید برداشته شوند.

در همین راستا، عباس عراقچی معاون وزیر خارجه حکومت اسلامی  نیز در گفتگو با شبکه انگلیسی‌زبان برون مرزی حکومت ایران “پرس تی وی”، گفت:«تا وقتی آمریکا تمام تحریم‌های خودش را لغو نکرده و به برجام برنگشته باشد، هیچ یک از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به‌ویژه در حوزه غنی‌سازی نه متوقف می‌شود و نه حتی روند کاهشی پیدا می‌کند.»

معاون سیاسی ظریف با تاکید بر روند نقض تعهدات برجامی ایران به ویژه ادامه غنی‌سازی ۲۰ درصدی گفته است : «این روند به همین منوال ادامه پیدا خواهد کرد تا زمانی که توافقی به دست بیاید و بر اساس آن آمریکا تمامی تحریم‌های خودش را بردارد.»

درحالی که محمدجواد ظریف از “لغو همه تحریم‌های دوره ترامپ” و عباس عراقچی بر “لغو همه تحریم‌ها در یک مرحله” اصرار ورزیدند، یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته است  که با پافشاری ایران بر لغو همه تحریم‌ها، مذاکرات به سمت بن بست خواهد رفت

همچنین  کاظم غریب آبادی نماینده دائم ایران در آژانس نیز  تاکید کرد: حکومت ایران  تنها در صورتی آمادگی دارد که به تعهدات برجامی‌اش بازگردد که اولاً، آمریکا تمامی تحریم‌ها را به‌صورت عملی، نه از روی کاغذ بردارد، ثانیاً، رژیم  ایران لغو تحریم‌ها و آثار لغو تحریم‌ها را راستی‌آزمایی کند.

محمد باقر قالیباف، نیز با انتشار پیامی در توییتر نوشت: قانون اقدام راهبردی با شکستن قفل صنعت هسته‌ای زمینۀ رفع کامل تحریم‌ها را فراهم کرده است. دل بستن به رفع صوری یا ناقص تحریم‌ها،مانع به ثمر نشستن قانون خواهد شد.

وی گفته است : فرصت‌ طلایی موجود باید با اتحاد و پافشاری بر حفظ منافع ملی به رفع کامل تحریم‌ها و حصول منافع اقتصادی ملموس برای مردم منجر شود.

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی حکومت نیز در این باره تاکید کرد که امکان انجام مذاکرات فرا برجامی تحت هیچ شرایطی وجود نخواهد نداشت.