مقامهای رژیم ایران هنوز نسبت به تهدید ترامپ در مورد احتمال نابود کردن ایران، به سکوت ادامه می دهند

مقامات رژیم ایران هنوز نسبت به تهدید ترامپ در مورد احتمال نابود کردن ایران، به سکوت ادامه می دهند

هشدار پرزیدنت ترامپ به مقام های  حکومت اسلامی ایران، در رابطه با حمله موشکی به سفارت آمریکا در بغداد، تا هنگام تنظیم این خبر، در رسانه های دولتی در ایران، هنوز بازتابی نیافته و سکوت مقامات نیز نسبت به آن ادامه دارد.

در ساعات پیش از ظهر امروز، شبکه خبر تلویزیون دولتی ایران از آن چه که “تهدید ترامپ علیه ایران” نامید سخن گفت. ولی آن را به صورت تحریف شده انتشار داد تا از شدت و وخامت هشدار کاسته شود.

رئیس جمهوری ایالات متحده، شب گذشته (یکشنبه) ساعتی پس از حمله راکتی به سوی سفارت آمریکا در بغداد، با انتشار پیامی در حساب توییتری خود نوشت: «اگر ایران جنگ و درگیری میخواهد این رسما پایان ایران خواهد بود».

این نخستین واکنش پرزیدنت ترامپ نسبت به یکی از موارد اخیر تعرض به منافع آمریکا و یا هم پیمانانش در خاورمیانه بود. با این واکنش، رئیس جمهوری ایالات متحده رسما حکومت ایران را مسؤول تعرض موشکی شب گذشته دانست.

در حالی که ایالات متحده نسبت به چند مورد دیگر از تعرض مزدوران حکومت ایران در خاورمیانه همچنان به سکوت ادامه می دهد، پرزیدنت ترامپ لازم دانست ساعتی پس از آن که یک راکت از نوع کاتیوشا در فاصله چند صد متری از ساختمان سفارت آمریکا در بغداد فرود آمد، واکنش تهدیدآمیز خود را بیان کند.

پرزیدنت ترامپ، پس از آن که در پیام توییتری خود نوشت “اگر ایران جنگ و درگیری می خواهد این رسما پایان ایران خواهد بود”، افزود: «هرگز بار دیگر ایالات متحده را تهدید نکنید».

در روزهای گذشته رسانه های بین المللی گزارش هایی منتشر کردند مبنی بر اینکه قاسم سلیمانی سرکرده گروه تروریستی سپاه قدس قصد دارد به یک رشته عملیات تروریستی علیه ایالات متحده در خاک عراق دست بزند. در ادامه این خبر که حکومت ایران نسبت به انتشار آن سکوت کرد، آمده بود که سلیمانی به گروه های مزدور ایران در عراق و دیگر کشورهای منطقه دستور داده بود که خود را برای آسیب رسانی به منافع مستقیم ایالات متحده و یا کشورهای هم پیمان آن در منطقه آماده سازند.

وزیر خارجه ایالات متحده نیز دو هفته پیش، سفری ناگهانی به عراق داشت و دلیل آن را دریافت اطلاعات مشخص از عملیات تروریستی رژیم ایران علیه ایالات متحده در خاک عراق” توصیف کرد.

ارتش عراق شب گذشته (یکشنبه) تائید کرد که محله محافظت شدۀ معروف به “ناحیه سبز” در بغداد که محل سفارت ایالات متحده و چندین اداره دولتی مهم عراق است، ساعتی پیش هدف چندین خمپاره قرار گرفته و آسیب هایی وارد آورده که از ابعاد آن اطلاعات دقیقی در دست نیست. آگاهان می گویند که هدف این حمله راکتی، ساختمان سفارت آمریکا در بغداد بوده که ده سال پیش برپا گردیده و یکی از بزرگترین ساختمان های شهر و محله معروف به ناحیه سبز محسوب می شود.

منابع خبری، این حمله را که با پرتاب چندین راکت از نوع کاتیوشا انجام گرفته، تعرض دیگری از جانب گروه های شیعه عراقی می دانند که به احتمال زیاد، به دستور حکومت اسلامی ایران صورت گرفته است.

در روزهای اخیر مقامات آمریکایی گفته بودند که اوضاع امنیتی در عراق و به ویژه در بغداد رو به وخامت می رود و به کارمندان غیر ضروری دولت آمریکا در عراق دستور داده شده بود خاک آن کشور را ترک گویند. همچنین بحرین و چند امیرنشین دیگر حوزه خلیج فارس به شهروندان خود دستور داده بودند که خاک عراق و کشور ایران را ترک گویند.

ارتش عراق می گوید که دست کم یک راکت از نوع کاتیوشا در داخل ناحیه سبز منفجر شد، ولی احتمالا خساراتی ببار نیاورد. گفته می شود که این کاتیوشا به سوی سفارت آمریکا نشانه گیری شده بود.

تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل بر این گمان است که این حمله موشکی، حلقه دیگری از سلسله تعرضات حکومت ایران علیه منافع آمریکا و هم پیمانان آن در حوزه خلیج فارس می باشد.

منشه امیر در آخرین مصاحبه در شبکه تلویزیونی صدای آمریکا گفته بود که نیروهای مسلح حکومت اسلامی ایران از رویارویی مستقیم با ارتش ایالات متحده خودداری خواهند ورزید تا از بروز یک جنگ تمام عیار جلوگیری شود – زیرا در چنین صورتی شکست سپاه پاسداران حتمی خواهد بود.

منشه امیر گفته بود که رژیم ایران، به جای یک درگیری مستقیم، به یک جنگ فرسایشی، به صورت غیرمستقیم و به طور نیابتی، علیه ایالات متحده و هم پیمانان آن در حوزه خلیج فارس دست خواهد زد.

وی در مورد مفهوم این سیاست گفته بود که رژیم ایران به اجرای تعرض های محدود علیه امیرنشین ها که در واقع مجری منافع آمریکا خواهند بود دست خواهد زد، تا به ایالات متحده این پیام را برساند که در هر نقطه ای از منطقه دارای عوامل مزدور خویش است و می تواند به تعرض و ترور دست بزند.

حمله موشکی امشب به ناحیه سبز در مرکز بغداد نیز، با آن که به احتمال قوی علیه سفارت آمریکا بوده، ولی هنوز در چارچوب این سیاست فرسایشی قرار می گیرد – گرچه یک گام به پیش، در برنامه تعرضی رژیم ایران محسوب می شود.

به گفته امیر، آسیب رساندن به دو نفتکش سعودی در نزدیکی بندر فجیره، و پس از آن بمباران لوله های نفت رسانی در خاک عربستان توسط پهپادهای ساخت ایران، به هدف مختل ساختن جریان نفت، و هشدار دادن به دولت عربستان و امیرنشین ها صورت گرفت و هدف مضاعفی داشت: یکی آن که امیرنشین ها را بترساند، و دوم آن که باعث افزایش بهای نفت در بازار جهانی گردد.

گرچه در سال های اخیر ناحیه سبز در بغداد، محل استقرار ادارات مهم دولتی و سفارتخانه های چندین کشور، در سال های پس از سقوط صدام حسین، بارها هدف حمله موشکی قرار گرفته، ولی تعرض امشب، با توجه به رویدادهای اخیر مفهوم ویژه ای دارد.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در هفته های اخیر چند بار تاکید کرده بود که هرگونه حمله به منافع آمریکا در منطقه، حتی اگر از جانب عوامل مزدور شیعه صورت گیرد، به خود حکومت ایران نسبت داده خواهد شد و واکنش تندی را به دنبال خواهد آورد. ولی در دو مورد گذشته (کشتی ها و لوله های نفت) ایالات متحده به طور رسمی سکوت کرده و در مورد شلیک کاتیوشا به سوی ناحیه سبز در بغداد نیز، تا هنگام تنظیم این خبر، واکنشی از جانب ایالات متحده شنیده نشده است.

یک دیدگاه

Comments are closed.