مقام‌های آمریکایی خواهان آزادی سیامک و باقر نمازی شدند

در دو هزارمین روز زندانی شدن سیامک  و باقر نمازی،  آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و چند مقام دیگر این کشور خواستار آزادی آنان  شدند.

بلینکن با انتشار پیامی در توییتر درباره زندانی بودن سیامک و باقر نمازی، دو شهروند ایرانی- آمریکایی نوشت: «تمام گروگان‌های آمریکایی و همه آنها که غیرقانونی بازداشت شده‌اند باید آزاد شده و پیش عزیزانشان برگردند.»

باقر نمازی از مقام‌های سابق یونیسف که سال ۹۵ برای پی‌گیری وضعیت فرزندش به ایران رفته بود، بازداشت شد. فرزند او، سیامک نمازی، نیز در مهرماه سال ۱۳۹۴ در جریان سفری به ایران بازداشت شد.

سپس این دو به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا به ده سال زندان محکوم شدند؛ اتهامی که از سوی آنان رد شده است.

هم‌زمان رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز در این باره گفته است که  گذشت دو هزار روز از زندانی شدن سیامک نمازی در ایران را “نقطه عطف وحشتناک” برای او و همه کسانی خواند “که به او اهمیت می دهند”.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه گفته است : «ما تا زمانی که او و پدرش، باقر، دوباره به عزیزانشان ملحق نشده اند، آرام نخواهیم نشست».

وی  همچنین تاکید کرد: «عمل منزجرکننده بازداشت ناعادلانه برای کسب منافع سیاسی باید فورا متوقف شود».

در همین راستا،  کریس کونز، سناتور دموکرات آمریکایی، نیز گفته است : «نقض حقوق‌بشر و گروگانگیری از طرف تهران باید تمام شود. آمریکا باید همچنان از تهران بخواهد که سیامک را آزاد کرده و به او و پدرش اجازه دهد به خانه برگردند.»

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در این باره گفته است :  واشینگتن از طریق متحدان خود برای حکومت ایران  این مساله را به “وضوح” روشن کرده که مهم‌ترین اولویت ایالات متحده بازگرداندن شهروندانی است که در ایران زندانی یا مفقود شده‌اند.

بابک نمازی یک ماه پیش، گفته بود که  پدرش، باقر نمازی ۸۴ ساله، با وجود آن که از سال ۲۰۱۸ به دلیل بیماری از زندان آزاد شده، هنوز ممنوع الخروج است.

او تاکید کرد باقر نمازی بیمار است و باید اجازه یابد برای مراقبت‌های فوری پزشکی از ایران خارج شود.

پیشتر نیز آنتونی بلینکن، در چهاردهمین سالگرد ربوده شدن رابرت لوینسون، مامور بازنشسته اف‌بی‌آی، به خانواده او وعده داد ایران را برای پاسخی که شایسته آن‌ها باشد و برای آزادی تمام آمریکایی‌هایی که ناعادلانه در ایران بازداشتند، تحت فشار بگذارد.

لوینسون پس از پروازی که از دبی به جزیره کیش داشت، در اسفند سال ۱۳۸۵ ناپدید شد.

همچنین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اسفندماه از نشست رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با خانواده‌های کسانی خبر داد که در ایران ناپدید شده یا به صورت غیر عادلانه در بازداشت به سر می‌برند و تاکید کرد دولت بایدن تا آزادی همه این افراد به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد.