مقام آمریکایی: سازوکار جدید اروپا برای دور زدن تحریم ها “ببرکاغذی” است

گوردون ساندلند، نماینده ایالات متحده در اتحادیه اروپا، گفت:  دوران اختلاف میان کشورش و اروپا بر سر برجام به پایان رسیده و ساز و کار اروپا برای تجارت با ایران هم هیچ چیزی نیست جز یک «ببر کاغذی»

یک مقام آمریکایی می گوید : سازوکار ویژه اروپا برای دور زدن تحریم های اقتصادی، و برطرف کردن مشکل تبادلات پولی حکومت ایران که به هدف ادامه دادوستد با این رژیم توسط برخی کشورهای اروپایی برپا شده، ارزش عملی ندارد و تنها “یک ببر کاغذی” می باشد.

گوردون ساندلند، نماینده ایالات متحده در اتحادیه اروپا، گفت:  دوران اختلاف میان کشورش و اروپا بر سر برجام به پایان رسیده و ساز و کار اروپا برای تجارت با ایران هم هیچ چیزی نیست جز یک «ببر کاغذی».

وی افزود:  « این ساز و کار عملا چیزی جز ببر کاغذی نیست و حکم دلجویی از ایران را دارد که اروپا نشان دهد برای انجام مبادلات بانکی با ایران تمام تلاش خود را به کار گرفته است».

این نماینده آمریکا در اتحادیه اروپا، به ساز و کار اروپا برای تجارت با ایران، موسوم به اس‌پی‌وی، پرداخت و گفت:  امری که اروپا آن را برای حفظ برجام طراحی کرده تا شرکت‌های اروپایی بتوانند بدون واهمه از تحریم‌های آمریکا به تجارت با حکومت ایران بپردازند.

وی افزود: «هر نهادی می‌تواند با ایران یا آمریکا معامله کند؛ اما نمی‌توانند با هر دو معامله کنند. باید انتخاب کنند. چون اگر با ما معامله کنند نمی‌توانند از اس‌پی‌وی استفاده کنند.»

هدف از ایجاد سیستم SPV ادامه همکاری تجاری اتحادیه اروپا با حکومت ایران حتی با وجود تحریم های آمریکا است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه SPV همچون یک شرکت برای تسویه مالی تجارت با ایران به دور از حلقه های مالی متداول عمل می کند. به عنوان نمونه در این ساختار حکومت ایران می تواند به اسپانیا نفت بفروشد و اعتبار مالی لازم برای پرداخت به یک شرکت آلمانی را که به ایران کالا یا خدمات داده است تامین کند و پول از طریق خاک اروپا بین دو شرکت مبادله شود.

تمام پول های دنیا از طریق سوئیفت رد و بدل  می شود و اروپا می خواهد از طریق اس پی وی سوئیفت محدود تری را برای حکومت ایران ایجاد کند که مبادلات پولی از این طریق انجام شود . در واقع اینستکس گام اول در مرحله اجرایی کردن spv است که به عنوان یک راهکار اجرایی در حوزه بانکی عمل می‌کند

هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیشترگفته بود:  بجز ده کشور اتحادیه اروپا که تاکنون به اینس‌تکس پیوسته‌اند «می‌توانم بگویم کشورهای بیشتری، از جمله بیرون از اعضای اتحادیه اروپا،به این ساز و کار خواهند پیوست».