
برگزاری یک نشست ویژه در مجمع عمومی سازمان ملل، فرصت دوباره ای به حکومت اسلامی ایران داد که برای کمرنگ ساختن اتهامات دایر بر این که قصد تولید جنگ افزار اتمی دارد، دوباره توان هسته ای اسرائیل را مطرح سازد و از این کشور بخواهد که بدون فوت وقت، به معاهده منع گسترش جنگ افزار هسته ای موسوم به این پی تی بپیوندد. رژیم ایران از هنگامی که خود، برنامه های اتمی را پایه ریزی کرد، به تلاش تبلیغاتی گسترده ای دست زد تا سازمان ملل را ناچار سازد به توان اتمی اسرائیل بپردازد. ولی همیشه این تلاش ها با شکست روبرو شده است.
در نشستی که در حاشیه همایش مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، غلامحسین دهقانی معاون وزیر خارجه ایران در امور حقوقی و بین المللی، از یک سو سیاست هسته ای ایالات متحده را “غیرمسؤولانه و فاجعه بار” نامید و از سوی دیگر خواستار شد که اسرائیل زیر فشار بین المللی قرار گیرد تا به ان پی تی بپیوندد و در چارچوب آن به بازرسان آژانس بین المللی امکان دهد از این کشور و تاسیسات اتمی آن دیدن کنند.
اسرائیل توان اتمی خود را در هاله ای از ابهام قرار داده و هیچ خبری را در رابطه با آن تائید تا تکذیب نمی کند. ولی رسانه های عربی بر این باورند که اسرائیل دارای دویست بمب هسته ای می باشد.
زنده نام پرزیدنت شیمون پرس رئیس جمهوری فقید اسرائیل که پایه گذار امکانات اتمی در دورانی بود که سمت معاونت وزارت دفاع را داشت، گفته بود که اسرائیل نخستین کشوری نخواهد بود که به بمب اتم روی خواهد آورد.
محافل اسرائیل در گفتگوهای غیررسمی می گویند که در آن دوران کشورهای عرب قصد نابودی اسرائیل را داشتند و دولت اورشلیم موظف بوده و هست که به تقویت توان دفاعی خود بپردازد تا این نقشه پلید را خنثی کند. در سال های اخیر، حکومت اسلامی ایران است که اسرائیل را به نابودی تهدید می کند، و این در حالی که کشورهای عرب به سوی دوستی با اسرائیل گام بر می دارند.
با آن که رژیم ایران همه توانایی های مالی و تکنولوژی را برای رسیدن به بمب هسته ای به کار گرفته، غلامحسین دهقانی در سخنان خود گفت: «یک جهان غیراتمی و عاری از سلاح های هسته ای یک ضرورت است که حکومت اسلامی ایران آماده است برای رسیدن به آن یاری برساند و از این آرمان قاطعانه حمایت می کند».
این سخنان در حالی بیان می شود که رژیم ایران گام بزرگ دیگری برای خروج از برجام برداشته و سانتریفیوژهای جدیدی به کار انداخته و قصد دارد غنی سازی اورانیوم را به سطح ۲۰ درصد برساند که گام نخست در راه تولید بمب هسته ای می باشد.