منابع خبری غیر دولتی: با وجود ادامه گسترش کرونا، پروازهای شرکت ماهان به چین همچنان ادامه دارد

برخی منابع خبری غیر دولتی فارسی زبان در گزارش های خود می نویسند که شرکت هواپیمایی ماهان وابسته به سپاه پاسداران، همچنان برای تکمیل پروژه های نظامی خود به بهانه کمک های پزشکی به مردم، به چین پرواز دارد. در این مورد گفته شده که ادامه پروازهای ماهان به چین، یکی از عوامل شیوع کرونا در ایران بوده که موجب جانباختن بیش از یک هزار نفر ایرانی گردیده است. بررسی میزان درستی این خبر امکان پذیر نیست.

در شبکه های اجتماعی گزارشی در باره عامل اصلی شیوع کرونا توسط هواپیمایی ماهان ایر منتشر شده که در آن آمده است: «پس از شیوع ویروس کرونا در چین، سازمان هواپیمایی کشوری دستور ممنوعیت پروازهای مسافربری به آن کشور را صادر کرد و شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما) نیز پروازهایش به چین را متوقف کرد، اما شرکت هواپیمایی ماهان، همچون گذشته، پروازهای مسافربری‌اش به مقصد‌ شهرهایی مانند پکن، شانگهای، گوانگ‌ژو و شنژن را ادامه داد».

پروازهای ماهان به چین، توجه شمار زیادی از رسانه‌های داخلی را برانگیخت و همچنین صدای اعتراض برخی از مسئولان و نمایندگان را بدنبال داشت . اما مدیران شرکت هواپیمایی ماهان برای خاموش کردن اعتراض‌ها، با چندین پرواز، کمک‌های پزشکی چین را به ایران منتقل کردند و سپاه با این پوشش به انتقال تسلیحات نظامی خود برای اهداف تروریستی‌اش ادامه داده و همچنین به‌ دروغ اعلام کردند پروازها به چین فقط برای حمل بار است، در حالیکه فیلم‌ها و تصاویری که خود شرکت هواپیمایی ماهان منتشر می‌کرد، حاکی از حمل مسافر از ایران به چین و بالعکس بود.

در این گزارش آمده است که در جواب انتقاد رسانه‌های داخلی و همچنین برخی مسئولان دولتی به ادامه پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان به چین، مدیران این شرکت مدعی شدند که تمامی پروازها به چین برای حمل بار و عمدتا کمک‌های پزشکی و دارویی دولت چین است.

این در حالی است که در روزهای اخیر، شرکت هواپیمایی ماهان در فضای مجازی و به‌خصوص کانال تلگرامی‌اش چندین مرتبه، تصاویری منتشر کرده است که نشان می‌دهد خدمه‌اش در پروازها به چین، از لباس‌های کاملا ایزوله استفاده می‌کنند، مساله‌ای که با واقعیت به‌شدت مغایرت داشته و دارد.

درادامه این گزارش نوشته شده که مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری هم، که خود باید مانع پروازهای مسافری به چین باشند، از گزند تهدیدهای شرکت هواپیمایی ماهان در امان نبوده‌اند و در صورت اعتراض، امکان اخراج و برکناری‌شان وجود دارد. به گفته یکی از مسئولان سابق سازمان هواپیمایی کشوری، حتی علی عابدزاده، رییس سازمان هواپیمایی کشوری، با حمایت حمید عرب‌نژاد، مدیرعامل ماهان، به این سمت رسیده است و حمایت متقابل عرب‌نژاد از عابدزاده، یکی از دلایل اصلی بی‌میلی سازمان هواپیمایی کشوری به نظارت جدی بر پروازهای مسافری ماهان به چین است.