مهرداد بذرپاش، قاممقام پیشین بنیاد تعاون سپاه پاسداران، فردا (دوشنبه )به عنوان رئیس جدید دیوان محاسبات، به مجلس معرفی می شود این در حالی است که مدارک و مستندات زیادی درباره جعلی بودن سوابق تحصیلی و کاری او فاش شده است.
مهرداد بذرپاش نماینده پیشین مجلس در دوره نهم، قاممقام بنیاد تعاون سپاه، ریاست سازمان ملی جوانان و معاونت رئیسجمهوری، مدیرعامل سایپا و پارس خودرو و معاونت اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام ، و صاحبامتیازی روزنامه «وطنامروز» بوده است.
مهرداد بذرپاش روز اول مرداد امسال توانست با کسب ۱۵۸رای موافق از میان ۲۴۴ نماینده حاضر در مجلس را بهدست آورد و رئیس دیوان محاسبات شود.
دیوان محاسبات کشور سازمانی دولتی(دادگاه مالی-اداری) است که در امور مالی و اداری مستقل است؛ یکی از نهادهای وابسته به مجلس است که وظیفه نظارت بر همه فرایندهای مالی کشور را بر عهده دارد و به عنوان بازوی نظارتی مجلس عمل میکند.
اما احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیش از این رای گیری، در نامهای به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، نوشت که مهرداد بذرپاش «سابقه کافی و تحصیلات مرتبط» برای پذیرش این سمت را ندارد و پذیرش او برای چنین سمتی «از اساس غیرقانونی است».
توکلی گفت که مهرداد بذرپاش بر خلاف قانون، عمل کرده و دوران فعالیتش در سازمان بسیج دانشجویی، را نیز به عنوان سابقه کار خود محسوب کرده است.
مهرداد توکلی که مورد حمایت بیت رهبری است در واکنش به توکلی در توئیتی نوشت که دوران فعالیتش در بسیج را به عنوان سابقه کار ذکر نکرده و سوابق کاری سال ۷۹ تا ۸۲ که در «پژوهشکده شهید رضایی» را به عنوان شروع فعالیتش به مجلس ارائه داده است.
همزمان با این توئیت، نیز یکی از کاربران که از حامیان بذرپاش است، نامه ای را از سوی این پژوهشکده در توییتر منتشر کرد که جنجال برانگیز شد.
این نامه با سربرگ و آدرس جدید این پژوهشکده که مربوط به سال ۹۲ به بعد بود، تنظیم شده بود ولی تاریخ تایپ نامه سال ۸۳ ذکر شده بود.
پس از این واقعه، پژوهشکده «شهید رضایی» در بیانیهای تایید کرد که نامه مربوط به سال ۸۳ نبوده و در سربرگ فعلی این موسسه و با «درخواست» و پافشاری مهرداد بذرپاش، و تایید سابقه شفاهی بذرپاش، توسط ریاست وقت پژوهشکده صادر شده است.
این پژوهشکده بدون انتشار مستندات مربوط به همکاری بذرپاش در سالهای یاد شده نوشته «با توجه به شواهد و تأیید این نامه صادر شده است.
علیرضا شهبازی، نماینده ن و رئیس کمیته دیوان محاسبات و امور مالی مجلس نیز در اطلاعیهای اعلام کرد که «تمام مفاد قانون آییننامه داخلی» مجلس درباره انتخاب مهرداد بذرپاش رعایت شده است.
او همچنین در واکنش به انتقادات مبنی بر اینکه مهرداد بذرپاش سابقه کاری کافی ندارد، نوشته که سابقه کار متفاوت از سابقه بیمه یا استخدام رسمی است و مهرداد بذرپاش از سال ۷۹ سابقه کار دارد.
این در حالی که در حکومت ایران برای افرادی که می خواهند جذب ادارات و یا سازمان ها رسمی دولتی شوند باید سابقه کار بیمه مرتبط با نوع کار استخدامی باشد.
از سوی دیگر منتقدان انتخاب مهرداد بذرپاش با توجه به ابهامات مطرح شده، خواستار بررسی مجدد سوابق او شدهاند ولی محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفته است: «از نظر آییننامه داخلی مجلس راهی برای بررسی مجدد وجود ندارد».
رئیس جدید دیوان محاسبات کشور در دورههای مختلف فعالیتش همواره با حاشیههای سیاسی و اتهامات گسترده مواجه بوده است.
یکی از مهمترین پروندههای مطرح درباره او به سال ۹۴ باز میگردد که محمد اشرفی اصفهانی، رئیس وقت هیئت رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری خبر داد که آقای بذرپاش «به اتهام فساد و زمینخواری به پنج سال حبس محکوم شده است». مشخص نیست که سرنوشت این حکم قضایی به کجا انجامید.
علاوه بر این درباره عملکرد مهرداد بذرپاش در شرکتهای خودروسازی سایپا و پارس خودرو و همچنین معاونت اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام، گزارشهای رسانهای زیادی مبنی بر وجود فساد و تخلف منتشر شده است که واکنشی از سوی مقامهایی قضایی در پی نداشته است.
نکته قابل توجه و مهم درباره کسی که که به پست حساسی مانند دیوان منصوب می شود اینست که وظیفه اش جلوگیری از فساد مالی و بیت المال است و اگر مستنداتی درباره تخلفات و مدارک جعلی وی برای رسیدن به این پست ارایه شده، یعنی ادم پاکی نیست.
ولی جالب آنکه شمار قابل توجهی از اعضا مجلس از او جانبداری می کنند و یکی از آنان نیز خود قالیباف است که به دزدی های کلان متهم هستند
مهرداد بذرپاش در فعالیتهای مربوط به سرکوب دانشجویان در تجمعات و اعتراضات دانشجویان در نیمه سال ۱۳۸۱، شرکت داشته و توسط احمدی نژاد به مناصب رئیس سازمان ملی جوانان و «مشاور اجتماعی رئیسجمهور» مدیرعامل شرکت خودروسازی پارسخودرو ، مدیرعامل خودروسازی سایپا ، منصوب شده است.