در شرایطی که اسرائیل همچنین با بحران حکومتی دست و پنجه نرم می کند و احتمال برگزاری دور چهارم انتخابات زودهنگام تقویت می شود، آشنایان بنیامین نتانیاهو می گویند که نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاثیری بر احتمال برگزاری انتخابات در اسرائیل و پیروزی دوباره حزب لیکود نخواهد داشت.
این ارزیابی پس از آن عنوان شده بود که برخی تحلیلگران گفته بودند پیروزی دوباره پرزیدنت ترامپ، نتانیاهو را تشویق خواهد کرد به سوی انتخابات جدید برود تا حزب آبی و سفید را به کلی کنار گذارد و خود بتواند دولت ائتلافی تازه ای برپا کند که در آن آبی و سفید عضویت نداشته باشد و نتانیاهو ناچار نشود طبق توافقی که هم اکنون با آبی و سفید دارد، مقام نخست وزیری را تا چند ماه دیگر به بنی گانتس واگذار کند.
در چنین شرایطی، از آن جا که نتانیاهو، دیگر در مقام نخست وزیر نیست، ممکن است به خاطر ادامه محاکمه خود، ناچار به کناره گیری شود و این امری است که رهبران لیکود می خواهند جلوی به وقوع پیوستن آن را بگیرند.
برخی تحلیلگران گفته بود که پیروزی دوباره پرزیدنت ترامپ، نتانیاهو را برای برگزاری انتخابات جدید تشویق خواهد کرد، زیرا موجب دلگرمی وی می شود و مردام اسرائیل نیز می خواهند که روابط بسیار دوستانه با ایالات متحده همچنان حفظ شود، زیرا مناسبات دوستانه و کم نظیری بین نتانیاهو و پرزیدنت ترامپ برقرار است.
ولی اکنون نزدیکان نتانیاهو می گویند که جو بایدن نیز با وی روابط دوستانه و خوبی دارد و در گذشته، همکاری تنگاتنگی بین آن دو تن وجود داشته است.
در تن از وزیران عضو حزب لیکود در دولت ائتلافی کنونی گفتند که اسرائیل همیشه بی طرفی خود را در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده حفظ کرده و هر کس که برنده انتخابات کنونی شود، به همکاری نزدیک با اسرائیل ادامه خواهد داد.
مقامات لیکود می گویند که جو بایدن در طول سال هایی که در مقام معاون ریاست جمهوری آمریکا بوده و یا در سنای آن کشور خدمت می کرده، همیشه از اسرائیل جانبداری کرده و خواهان تامین نیازهای امنیتی این کشور بوده است.
آن ها خاطر نشان می سازند که بر خلاف انتظار برخی از سیاستمداران و یا تحلیلگران، جو بایدن در هیچ یک از سخنرانی های انتخاباتی نگفت که ادامه اعطای کمک های نظامی و مالی به اسرائیل، باید به پیشبرد صلح با فلسطینی ها مشروط شود.
بایدن همچنین درباره روند صلح اسرائیل با کشورهای عرب و مسلمان، سخنانی که به مخالفت و یا ابراز تردید تعبیر شود بر زبان نیاورد.
آقای منشه امیر در بخشی از مصاحبه امروز با تلویزیون صدای آمریکا ارزیابی کرد که در سال های اخیر، تحولی در حزب دموکرات به سوی رادیکالیسم احساس می شود که یک نشان آن، گزینش دو بانوی مسلمان به عضویت مجلس نمایندگان، از جانب حزب دموکرات بوده است.
ولی سناتور برنی ساندرز که همیشه یک سیاستمدار چپ گرا بوده، در جریان رقابت انتخاباتی با بایدن، گفته بود که اگر پیروز شود، دولت اسرائیل را زیر فشار خواهد گذاشت که امتیازات بیشتری به فلسطینیان بدهد. سناتور ساندرز که یکی از باسابقه ترین سیاستمداران یهودی آمریکایی است، با سیاست های دولت های نتانیاهو مخالف بوده است.