در همین دو روز گذشته بود که برخی از سیاستمداران و کارشناسان امور نظامی و امنیتی اسرائیل، سخت گله کرده بودند که چرا شماری از سیاستمداران حکومتی، برای آنکه مورد تمجید و تجلیل قرار گیرند، برخی اسرار بسیار حساس نظامی را افشا میکنند و در واقع، منافع امنیتی کشور را به خطر می اندازند.
ولی این انتقادها کارساز نیفتاد و روزنامه نیویورک تایمز یک بار دیگر از نقش اسرائیل در اجرای عملیات تهاجمی پنهان علیه رژیم ایران سخن گفت.
این بحث، پس از آن پیش آمد که نیویورک تایمز در گزارشی اختصاصی نوشت که مینگذاری در بدنه کشتی جاسوسی ساویز، متعلقه به سپاه پاسداران، توسط کماندوهای دریایی اسرائیل صورت گرفته است. این افشاگری، حتی ساعاتی پیش از اجرای عملیات بود که به علل فنی به تعویق افتاده بود.
در هر حال، در ده سال گذشته و حتی پیشتر از آن، یک رشته عملیات برای به تعویق انداختن برنامههای اتمی در داخل ایران رخ داده که اکثرا انگشت مسئولیت به سوی اسرائیل دراز شده – که از حقیقت، نمیتواند چندان دور باشد.
بدافزار موسوم به «استاکس نت» که یک هزار سانتریفیوژ را از کار انداخت، و پس از آن بدافزاری به نام فلِیم (شعله آتش) که به دستگاه های نطنز آسیب رساند و یک رشته حوادث دیگری که موجب انفجار مرکز تولید موشک و همچنین آسیب رسانی به طرح های اتمی گردید.
انتقال اسناد اتمی به اورشلیم و همچنین قتل فخری زاده که به اسرائیل نسبت داده شد و به موازات آن انفجار ۹ ماه پیش در تالار مونتاژ سانتریفیوژها در نطنز و حادثه ای که دو شب پیش در شبکه برق رسانی تاسیسات غنی سازی رخ داد، همه و همه ضربات سنگینی به برنامه های اتمی رژیم ایران وارد آورد و موجب عقب افتادن آن شد.
آقای منشه امیر در مصاحبه ای که از شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال پخش شد، در پاسخ به این پرسش که اقدامات اسرائیل تا چه حد موجب اختلال در تلاش های اتمی ایران شده است، از جمله گفت: دولت پاکستان توانست در ظرف کمتر از بیست سال نخستین بمب اتمی خود را بسازد و این در حالی است که از آغاز برنامه های اتمی ایران بیست و پنج سال می گذرد و هنوز معلوم نیست که چه هنگام موفق به رسیدن به هدف خویش خواهد شد.
منابع خبری که با اسرائیل در ارتباط هستند، ارزیابی می کنند که موساد (سرویس امنیت خارجی اسرائیل) توانسته است در طول سالها، یک شبکه بسیار گسترده از دستیاران امور اتمی، نظامی و امنیتی در ایران برپا سازد که اجرای این گونه عملیاتها را امکان پذیر می سازد.
آقای منشه امیر در مصاحبه ظهر امروز با شبکه رادیوی ملی اسرائیل، در پاسخ به این پرسش که چرا مقامات امنیتی اسرائیل نقش این کشور در حادثه نطنز را به طور غیر مستقیم مورد تایید قرار داده اند، گفت: «این اقدام از یک سو دادن هشدار دوباره به حکومت ایران بوده که اسرائیل از قدرت و توانایی در اجرای بیانات رهبران کشور خود برخوردار است و همچنین هشداری به پرزیدنت بایدن می باشد که بداند اگر بخواهد به سازشکاری با رژیم ایران دست بزند، اسرائیل به ناچار، به تنهایی وارد میدان خواهد شد و از امنیت ملی خود و موجودیت کشور خویش حفاظت خواهد کرد.»