مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، در انتقاد از یکی از بندهای قانون اساسی، که نوشته است رئیسجمهوری باید از مذهب رسمی کشور یعنی شیعه باشد گفت: یعنی اهلسنت نمیتواند رئیسجمهوری باشد، که البته، ما بر این اصل انتقاد داریم و معتقدیم این از مواردی است که جواب نداده و باید تغییر کند، اما در هیچ جای قانون اساسی مطرح نشده است که اهلسنت نمیتواند وزیر، معاون وزیر، معاون رئیسجمهوری یا استاندار و سفیر باشد.
امام جمعه اهلسنت زاهدان در مراسم نماز عید قربان، در انتقاد از روحانی گفت: « دولت تدبیر و امید روحانی نیز نتوانسته است رضایت اهلسنت را جلب کند».
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، افزود: در دو دوره ریاستجمهوری حسن روحانی نه تنها شایستگان اهلسنت در کابینه دولت مشارکت داده نشدند بلکه حتی پست مشاور رئیسجمهوری هم حذف شد.
مولوی عبدالحمید گفت: «در آخرین سال دولت روحانی قرار داریم. جامعه اهلسنت گلایههایی از دولت دارند که بنده این گلایهها و درخواستها را مطرح میکنم تا مسئولین بشنوند و برای آنها چارهای بیندیشند».
او گفت: بیش از چهل سال است که از روی کار آمدن «انقلاب اسلامی» در ایران می گذرد.جامعه اهلسنت که دومین جمعیت کشور است همیشه در کنار مردم ایران بوده است و خواهد بود.اما در این مدت در هیچ دورانی نخبگان اهلسنت را بکار نگرفته اند.
امام جمعه اهلسنت زاهدان افزود: از نگاه قانون اساسی حکومت اسلامی سایر مسئولیتها برای اهلسنت منعی ندارند، اما متاسفانه در طول این چهل سال از شایستگان اهلسنت استفاده نشده است.
مولوی عبدالحمید گفت: اهلسنت ایران گلایهمند هستند که چرا با وجود اینکه خوب به صحنه آمدند و با انسجام به روحانی رای دادند تا به حقوق قانونی و شهروندی خود برسند و رایشان هم تاثیرگذار بود به طوری که برای همه آشکار شد که اهلسنت رأی برنده روحانی در انتخابات بوده است، اما در دورههای دهم و یازدهم ریاستجمهوری اتفاق خاصی نیفتاد و حتی پست مشاور رئیسجمهوری که در گذشته وجود داشت نیز حذف شد.
او افزود: «وزرای دولت حکومت ایران هیچگاه توجه خاصی به اهلسنت نداشتند. جای اهلسنت در بدنه وزارتخانهها و ادارات کل در مراکز استانهای سنینشین خالی است. در ادارات کل مناطق سنینشین ممکن است از دویست یا سیصد نفر، پانزده یا بیست نفر اهلسنت باشند و دولت نتوانسته است رضایت اهلسنت را جلب کند و جامعۀ اهلسنت از این بابت از دولت گلایه دارد».