میزان مرگ و میر کورونا در ایران بالا رفته اما حرم ها و اماکن مقدس تعطیل نمی شوند  

بالا رفتن آمار مبتلایان و جان باختگان در ایران، باردیگر موضوع تعطیلی حرم رضوی در مشهد و حرم حضرت معصومه در قم و حرم عبدالعظیم در تهران را به میان آورده است؛ موضوعی که با شروع همه‌گیری کورونا در ایران، یکی از اصلی‌ترین جدل‌های مقامات پرنفوذ مذهبی در حکومت با مقامات بهداشتی و اجرایی کشور بود.

شماری از متخصصان بهداشتی  بار دیگر تاکید کرده اند  که باید این اماکن بسته شوند. آمارهای رسمی ایران  نیز می‌گویند که شدت شیوع کورونا در ایران به بالاترین میزان خود رسیده است.

از سوی دیگر حسن روحانی نیز  از ۹ برابر شدن قدرت سرایت ویروس خبر می دهد و می‌گوید رشد شمار مبتلایان  به ویروس و به تبع آن، بالا رفتن تعداد جان‌باختگان، نگرانی‌های بسیاری ایجاد کرده است.

کمیته‌های درمان و اجتماعی امنیتی ۴۳ شهرستان ایران نیز اعلام کردند که از روز دوشنبه محدودیت‌های شدیدی به مدت یک هفته، در این شهرستان‌ها اعمال خواهد شد.

اما  خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی کوتاه نوشته است که برخلاف ادعای یک رسانه «اصلاح‌طلب»، حرم‌ها در ایران تعطیل نخواهد شد.

این خبرگزاری در ادامه، می‌نویسد: «شهر‌های مشهد، قم، شیراز، تهران و ری، اصلاً در لیست ۴۳ شهر با وضعیت بحرانی نیستند. این در حالی است که زیارتگاه‌ها و اماکن متبرکه در فهرست شماره ۲ گروه‌های شغلی هستند، و با این حساب، شهرهایی که در فهرست شهرهای بحرانی نیستند، به فعالیت گذشته خود ادامه خواهند داد».

تاکید این خبرگزاری بر عدم تعطیلی اماکن مذهبی در این روزهای به شدت بحرانی نشان دهنده آغاز دوباره جدل موافقان و مخالفان تعطیلی اماکن مذهبی در کشور است.

خبرگزاری فارس می‌نویسد که براساس پیگیری‌های خبرنگار خود از مسئولان آستان قدس رضوی، مسجد مقدس جمکران، و آستان حضرت عبدالعظیم، نتیجه گرفته است که «هیچ اطلاعیه یا دستورالعملی مبنی بر تعطیلی این اماکن مقدس ابلاغ نشده است.»

این سایت خبری در ادامه نوشته است علیرضا وهاب‌زاده، مشاور رسانه‌ای وزیر بهداشت، این مقام مسئول درباره تعطیلی حرم‌ها اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته است: «مشخص نیست منبع خبر فوق کجاست.»

در نخستین روزهای همه‌گیری کورونا، نیز مسئولان بهداشتی ایران با بسته شدن حرم‌های رضوی در مشهد و حرم حضرت معصومه در قم، پس ازآن همه کشته و ابتلا ناشی از کورونا با  مخالفت‌های فراوان نیروهای متعصب مذهبی، روبرو شدند و به سختی توانستند آنرا اجرایی کنند .اما حالا هم به نظر می‌رسد که نیروهای تندروی حکومت مخالف با تعطیلی اماکن مذهبی بوده، و مشغول زمینه‌چینی برای اعمال نظر خود بر مراجع تصمیم‌گیرنده بهداشتی و اجرایی کشور هستند.