در پی واکنشهای بین المللی به اعدام روحالله زم، کوتاه مدتی پس از آنکه فرانسه اعلام کرد که به دنبال «اعدام وحشیانه و غیرقابل قبول روحالله زم»، سفرای این کشور و آلمان، اتریش و ایتالیا در میزگرد روابط اقتصادی اروپا با ایران شرکت نمیکنند، این میزگرد لغو شد.
همزمان جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، نیز اعدام روحالله زم را نقض هولناک حقوق بشر خواند و آن را محکوم کرد.
جیک سالیوان، گفت که «اعدام روحالله زم در ایران، روزنامهنگاری که به دلیل استفاده از حقوق اساسی خود از دادرسی قانونی محروم و محکوم شد، یکی دیگر از موارد هولناک نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران است».
مشاور امنیت ملی جو بایدن تاکید کرد که «ما به همپیمانان خود برای اعتراض میپیوندیم، بدرفتاری ایران را محکوم میکنیم و مقابل آن میایستیم».
پیش از این نیز اعلام شد که میزگرد روابط اقتصادی اروپا با ایران که قرار بود روز دوشنبه در تهران برگزار شود به تعویق افتاده است. این نشست قرار بود به شکل آنلاین برگزار شود و سه ۳۰۰ نفر از ۴۰ کشور برای شرکت در آن ثبت نام کرده بودند.
وزارت خارجه فرانسه به صراحت و در بیانیهای اعلام کرد که به دنبال «اعدام وحشیانه و غیرقابل قبول روحالله زم»، سفیر فرانسه و سفرای آلمان، اتریش و ایتالیا در همایش تجاری ایران و اروپا شرکت نخواهند کرد.
همزمان پاتریک وینتور، روزنامهنگار سرشناس گاردین، که قرار بود اجرای میزگردی درباره روابط اقتصادی اروپا با ایران را برعهده داشته باشد در توییتی نوشت که «بعد از اقدام نفرتانگیز ایران در اعدام همکار روزنامهنگارم روحالله زم، میزبانی این نشست را نمیپذیرم».
همزمان وزیر خارجه هلند نیز در توییتی نوشت: «اعدام روحاالله زم، روزنامهنگار در ایران را محکوم میکنم، هلند نیز مانند بقیه اتحادیه اروپا مخالف مجازات اعدام است و ایران را به رعایت تعهدات بین المللی حقوق بشر از جمله آزادی بیان و آزادی مطبوعات فرا میخواند».
وزیر خارجه دانمارک نیز رد این باره گفت که «دانمارک همچنان مخالف مجازات اعدام است و ایران را به رعایت مفاد حقوق بشر فرا میخواند».
ارنست اورتاسن، سیاستمدار اسپانیایی و عضو ائتلاف سبزهای آزاد اروپا نیز در واکنش به اعدام روحالله زم، گفت: «اعدام بیرحمانه و غیر انسانی روحالله زم را محکوم میکنم، مجازات اعدام یکبار برای همیشه باید در ایران لغو شود. نباید از این روش برای خاموش کردن مخالفان استفاده شود».