نائب رئیس پارلمان آلمان: «اگر سران حکومت ایران خواهان تعامل با جهان هستند، تمام زندانیان سیاسی را آزاد کنند»

کلودیا روت نائب رئیس پارلمان آلمان به سران رژیم ایران گوشزد کرد که اگر خواهان تعامل با جهان هستند، باید تمام زندانیان سیاسی را آزاد کنند.

کلودیا روت افزود: «به نظر او بحران کرونا فرصتی است تا ایران به جامعه جهانی برگردد، اما پیش از آن باید با مردم خود رفتاری شایسته داشته باشد».

روت گفت که “همیشه به اوضاع اجتماعی و سیاسی ایران توجه داشته است”. او که به ایران نیز سفر کرده، به ویژه با وضعیت نابسامان حقوق بشر، پایمال شدن حقوق زنان و اقلیت‌های ملی و مذهبی در جمهوری اسلامی آشنایی نزدیک دارد.

خانم روت درباره این احتمال که ممکن است برای استمداد به مردم ایران با هدف  مقابله با ویروس کرونا، راه های دیپلماسی ایران با جامعه بین‌المللی بازشود، گفت: «تعامل ایران با جامعه بین‌المللی، به رفتار سران جمهوری اسلامی بستگی دارد، و قبل از هر چیز تصحیح برخورد ناخوشایند آنها با موازین حقوق بشر».

نائب رئیس پارلمان آلمان افزود: «با شیوع ویروس کرونا در ایران، وضعیت حقوق بشر در آن کشور باز هم بدتر شده است».
این روزها با شیوع ویروس کرونا، خطری بزرگ جان افرادی را تهدید می‌کند که به دلایل سیاسی در زندان هستند.

وی افزود: «عید نوروز که باید سرشار از شادی و سرخوشی و امید برای همگان باشد، در فضای اندوه گسترش اپیدمی کرونا و بحران شدید اقتصادی در ایران برگزار می‌شود. از این جهت من خود را در کنار ایرانیان حس می‌کنم».

روت گفت: «این که رهبری ایران بسیاری از زندانیان را عفو کرده، اقدامی مثبت، اما ناکافی است. باید بدانیم که وضعیت در ایران به هیچوجه ابدی و غیر قابل‌ تغییر نیست».

وقتی محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در پیام نوروزی خود از همه ایرانیان می‌خواهد که در کنار میهن خود باشند، این سؤال برای همه پیش می‌آید که چرا خود رژیم با افراد ایرانی مانند نسرین ستوده و نرگس محمدی رفتاری چنین ناشایست دارد.