ناخدای رزمناو بریتانیایی که ماموریت آن اسکورت کردن کشتی های بازرگانی بریتانیا در خلیج فارس است، فاش ساخت که قایق های سپاه پاسداران و ناوچه های آن تاکنون بیش از ۱۱۵بار موجب مزاحمت عبور این نفتکش شده و با عملیات غیرمسؤولانه خود، آن را در معرض خطر و تهدید قرار داده اند.

که دو ماه پیش به هدف حمایت از نفتکش های بریتانیایی به خلیج فارس وارد شده، به روزنامه تایمز لندن گفت : در طول این مدت بیش از یکصد برخورد با نیروهای سپاه پاسداران رخ داده است.
وی افزود: سپاه پاسداران به هدف ایجاد اختلال یا مداخله در منافع بریتانیا در این منطقه تقریبا هر روز با قایقهای تندرو و پهپادهایی که در ارتفاع ۲۰۰ متری ناو پرواز میکردند در صدد ترساندن ناو تحت فرمان او بودهاند.
تنشها بین ایران و بریتانیا پیشتر با توقیف نفتکش ایرانی گریس ۱توسط نیروی دریایی بریتانیا که حامل نفت خام ایران به مقصد سوریه بود شدت گرفت . در تلافی این اقدام،بدستور علی خامنه ای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اقدام به توقیف نفتکش بریتانیایی “استنا ایمپرو” کرد که علیرغم آزادی نفتکش ایرانی گریس ۱، همچنان در توقیف است.
روزنامه تایمز لندن در گزارش نوشت ناوچه بریتانیایی تایپ ۲۳ در مانع شدن از توقیف استنا ایمپرو، ناکام ماند و نیروهای ایرانی مستقر در خلیج فارس، پیامهایی با لحن تند به پرسنل نیروی دریایی بریتانیا ارسال کرده و اقدام ناوچه تایپ ۲۳ را به تمسخر گرفتهاند.
در ادامه این گزارش امده است که دولت بریتانیا در حال بررسی اعزام هواپیماهای بدون سرنشین به منطقه خلیج فارس برای حفاظت و مراقبت هوایی از نفتکشهایی است که با پرچم بریتانیا و تحت حفاظت ناوهای جنگی بریتانیایی از تنگه هرمز تردد میکنند.
نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا در حال حاضر تعدادی پهپاد ریپر برای انجام ماموریتهای لازم در عراق و سوریه در کویت دارد که در صورت نهایی شدن تصمیم به مراقبت از نفتکشها، قابلیت انجام ماموریت جدید را دارند.هم چنین دولتهای آمریکا و استرالیا قبلا برای حفاظت از نفتکشهای عبوری از تنگه هرمز، هواپیماهایی به منطقه اعزام کردهاند.
به گزارش اسکاینیوز نیروی دریایی سپاه پاسداران به بهانه های مختلف و خودسرانه شروع به تهدید و “بازجویی” از کشتیهای تجاری عبوری در مورد اینکه آیا اتباع بریتانیایی در بین خدمه دارند یا خیر، کرده بود.
دریادار دین باست، افسر ارشد نیروی دریایی بریتانیا در منطقه، گفت : اوضاع در خلیج فارس همچنان ملتهب است و کوچکترین جرقه ای منجر به بزرگترین حادثه خواهد شد.
ناوچه بریتانیایی ایچام اس مونتروز به صورت دائمی در پایگاه نیروی دریایی سلطنتی در بحرین مستقر شده است. این ناوچه طی ماههای اخیر ۳۸ عبور ترانزیتی را از تنگه هرمز تضمین کرده و از بیش از شش میلیون تن محموله طی مسیری ۱۲۰ مایلی مراقبت کرده است. بریتانیا همچنین ناوشکن ایچاماس دانکن را به منطقه اعزام کرده و و دو ناو جنگی دیگر به نامهای ایچاماس کنت و ایچاماس راگون در راهاند.
ناخدا ویل کینگ، فرمانده مونتروز، گفت: علیرغم وجود برخی “تهدیدها” و “اختلالات”، ما در موقعیت قوی برای امور مراقبتی تا هر زمان که لازم باشد ،هستیم.