ولی اسماعیلی، نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در این باره گفت: امروز بعد از سوال از وزیر آموزش و پرورش و اعلام وصول توسط هیات رئیسه برای بحث در کمیسیون تخصصی استیضاح وزیر هم کلید خورد و برای امضا در کارتابل نمایندگان محترم قرار گرفت.
او در ادامه گفت: مجلس برای حفظ جان فرزندان ملت با احدی تعارف ندارد.
پنج روز پس از تایید حسن روحانی و مسئولان دولتی بر اجباری بودن حضور دانشآموزان در مدارس، اکنون وزیر آموزش و پرورش با فشار مسئولان دولتی و متخصصان سلامت در ایران می گوید: حضور دانش آموزان در مدارس الزامی نیست.
محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش از موضع خود که گفته بود، حضور دانش آموزان در مدارس اجباری است، اکنون عقب نشینی کرد و گفت : هیچ یک از مدارس دولتی و غیردولتی حق ندارند که دانش آموزان را ملزم به حضور در مدارس کنند.
دولت روحانی با وجود گسترش سریع ویروس کورونا در ایران و وضعیت قرمز و هشدار ۲۹ استان، ۱۵ شهریورماه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید را اعلام کرد و موجب نگرانی خانوادهها و جامعه پزشکی ایران شد.
در همین رابطه محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران بیشتر در نامهای خطاب به وزیر آموزش و پرورش نوشته بود که در شرایطی که “همه استانهای کشور در شرایط قرمز و هشدار قرار دارند” حضور دانشآموزان در مدارس خانوادهها و جامعه پزشکی ایران را نگران کرده است.
مرتضی حاجی، وزیر پیشین آموزش و پرورش نیز در ادامه اعتراض ها به بازگشایی حضوری مدارس در نامهای خطاب به محسن حاجی میرزایی، نوشت: «قطعا من اگر فرزند دانشآموز داشتم به مدرسه نمیفرستادم ولو به قیمت یک سال عقب ماندن که مطمئنا با روشهای موجود این اتفاق نخواهد افتاد.»
او پیشنهاد کرد تا دیر نشده حضور فیزیکی منتفی یا داوطلبانه شود.
مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کورونا نیز گفته بود: «خیلی عجله کردیم حداقل باید دو هفته صبر میکردیم و بعد سال تحصیلی را آغاز میکردیم. من از نظر بهداشتی و علمی برای این اتفاقات تحلیلی ندارم، نمیدانم این تصمیمات کجا گرفته میشود و ما فقط نتیجه تصمیمات غلط را تماشا میکنیم».
ولی اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز چهار روز پیش از وزیر آموزش و پرورش به دلیل بیتوجهی به وضعیت دانشآموزان مناطق محروم انتقاد کرد و نوشت شتابزدگی در بازگشایی مدارس بدون تامین زیر ساختها مخصوصا در مناطق محروم، به استقبال کرونا رفتن است.
وزیر آموزش و پرورش گفته است دولت به نگرانی خانوادهها احترام میگذارد و آنها میتوانند بین آموزش حضوری یا غیرحضوری انتخاب کنند.