نتانیاهو:اگر حماس گروگان‌ها را آزاد نکند «بخش‌هایی از غزه تصرف می‌شود»؛آگاهی رسانی ارتش اسرائیل درباره عملیات در غزه

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تهدید کرد که اگر گروه افراطی حماس گروگان‌ها را آزاد نکند این کشور بخش‌هایی از نوار غزه را تصرف خواهد کرد.

همزمان، حماس که در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارد روز چهارشنبه ششم فروردین هشدار داد اگر اسرائیل بمباران مناطق فلسطینی را متوقف نکند، به گفته آن‌، گروگان‌هایش «در تابوت باز خواهند گشت».

آقای نتانیاهو در جلسه پارلمان گفت: «هرچه حماس بیشتر از آزادی گروگان‌های ما خودداری کند، فشار ما بیشتر خواهد شد».

او افزود: «این شامل تصرف سرزمین‌ها و سایر اقداماتی خواهد شد که در این‌جا توضیح نمی‌دهم».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، از ۲۵۱ گروگانی که در حملهٔ روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس به خاک اسرائیل ربوده شدند، ۵۸ گروگان همچنان در غزه نگهداری می‌شوند، از جمله ۳۴ نفر که به گفته ارتش اسرائیل کشته شده‌اند.

حماس در بیانیه‌ روز چهارشنبه خود گفت: «هر بار که اشغالگران (اسرائیل) تلاش می‌کنند تا اسیران خود را به زور بازگردانند، در نهایت آن‌ها را در تابوت‌ها بازمی‌گردانند».

این گروه افزود: «هر کاری ممکن است برای زنده نگه داشتن اسرای اشغالگر انجام می‌دهد» اما «بمباران تصادفی صهیونیست‌ها جان آن‌ها را به خطر می‌اندازد».

از سوی دیگر، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، گفت ارتش «به زودی با قدرت کامل در مناطق دیگری از غزه» دست به عملیات خواهد زد و دستورات بیشتری برای تخلیه ارسال می‌کند.

ساعاتی بعد، آویخای آدرایی، سخنگوی ارتش اسرائیل، برای ساکنان چندین منطقه در شهر غزه و اطراف آن هشدار تخلیه صادر کرد.

او در پستی در شبکه ایکس نوشت: «سازمان‌های تروریستی به مناطق پرجمعیت بازمی‌گردند و از مناطق پرجمعیت راکت شلیک می‌کنند… برای امنیت شما، به سمت جنوب وادی غزه به سمت پناهگاه‌های شناخته شده حرکت کنید».

در حالی که عملیات نظامی در غزه، پس از پایان آتش‌بس برقرار شده در ماه ژانویه از سرگرفته شده است، اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که دو پرتابه از نوار غزه شلیک شد که یکی رهگیری و دیگری در نزدیکی مرز فرود آمد. هنوز گزارشی از تلفات یا خسارات احتمالی گزارش نشده است.

این موشک‌پرانی در حالی صورت گرفت که تظاهرات بی‌سابقه فلسطینیان در نوار غزه علیه حماس برای دومین روز متوالی برگزار شد و تظاهرکنندگان شعارهایی علیه این گروه سر دادند و خواستار پایان جنگ شدند.

به گفته وزارت بهداشت تحت کنترل حماس در غزه، از زمان آغاز مجدد حملات اسرائیل در روز ۱۸ مارس، ۸۳۰ نفر در این منطقه کشته شده‌اند. هیچ تلفاتی از طرف اسرائیلی گزارش نشده است.

سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد که عملیات مجدد اسرائیل تنها طی هفت روز ۱۴۲ هزار نفر را آواره کرده است و نسبت به کاهش امدادرسانی به دلیل ممانعت اسرائیل هشدار داد

همزمان ارتش اسراییل با انتشار بیانیه های متعدد درباره عملیات نظامی در غزه و بر علیه حماس آگاهی رسانی کرد و در این باره نوشت:

مبارزان واحد ۶۳۶ یک تروریست با چهره پوشیده را که در دستش سنگ‌هایی بود، در نزدیکی جاده ‘لب شمرون’ حذف کردند

اوایل امشب (چهارشنبه)، در حین کمین نیروهای واحد ۶۳۶ در منطقه مسیر ‘لب شمرون’ که تحت فرماندهی تیپ سامره است، دیده‌بان‌ها یک تروریست با چهره پوشیده را شناسایی کردند که در حال حمل سنگ‌ها به سمت جاده سریع‌السیر بود.

مبارزان به سمت تروریست شلیک کردند تا تهدید را از بین ببرند و او را حذف کردند.

نیروهای ارتش اسرائیل به فعالیت‌های خود در زمینه دفاع و حمله برای حفظ امنیت ساکنان اسرائیل ادامه خواهند داد.

ارتش در بیانیه دیگری اطلاع داد:

یک هفته از عملیات ‘شجاعت و شمشیر’ – بیش از ۴۳۰ هدف مورد حمله قرار گرفت: مستندات از فعالیت نیروی هوایی در حمله و دفاع از تمامی جبهه‌ها

هفته گذشته، ارتش اسرائیل و شاباک تحت هدایت فرماندهی جنوب عملیات ‘شجاعت و شمشیر’ را در نوار غزه آغاز کردند که در آن در ضربه ابتدایی ده‌ها هدف از سازمان تروریستی حماس مورد حمله قرار گرفت. تا کنون، نیروی هوایی بیش از ۴۳۰ هدف را از آغاز عملیات ‘شجاعت و شمشیر’ مورد حمله قرار داده است.

در جبهه شمالی، دیروز (سه‌شنبه) و در شب پنجشنبه، هواپیماهای جنگی به سمت اهدافی در سوریه پرواز کردند که شامل قابلیت‌های استراتژیک نظامی باقی‌مانده در پایگاه‌های تدمور و T4 بود. در هفته گذشته، ۱۸ هدف در سوریه مورد حمله قرار گرفت.

علاوه بر این، در‌واکنش به شلیک راکت‌ها به سمت گالیل هواپیماهای جنگی نیروی هوایی روز شنبه بیش از ۴۰ هدف از سازمان تروریستی حزب‌الله در جنوب و عمق لبنان را مورد حمله قرار دادند.

در بخش پدافند، در هفته گذشته ۱۴ پرتابه توسط رزمندگان پدافند هوایی رهگیری شد، از جمله شش رهگیری موشک‌های زمین به زمین که از یمن شلیک شده بودند، سه راکت که از خاک لبنان شلیک شده و پنج راکت دیگر که از نوار غزه شلیک شده بودند.