نتانیاهو در آستانه دیدار دوباره با پرزیدنت پوتین: مناسبات روسیه با ایران رو به تقویت می باشد

عکسی از آخرین دیدار پرزیدنت پوتین و نخست وزیر اسرائیل در سوچی

نخست وزیر اسرائیل در یک گفتگوی رسانه ای ارزیابی کرد که مناسبات روسیه با حکومت اسلامی ایران، نه تنها ضعیف نشده، بلکه تقویت نیز گردیده است. در گزارش های اخیر آمده بود که به دنبال شدت گرفتن تحریم های اقتصادی ایالات متحده، دولت های روسیه و چین نیز از دامنه همکاری های اقتصادی خود با حکومت اسلامی ایران کاسته اند. ولی نخست وزیر اسرائیل ارزیابی می کند که این همکاری ها گسترده تر و مستحکم تر شده است.

نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل در هفته های اخیر بارها از رهبران جهان خواسته است که فشارهای فزاینده ایالات متحده علیه حکومت ایران بپیوندند و با دولت تهران برای باقی ماندن این رژیم همکاری نکنند.

نتانیاهو ظهر امروز به روسیه پرواز کرد و در فرودگاه به خبرنگاران گفت که باید همه کشورها را متقاعد ساخت از همکاری بیشتر با رژیم ایران دست بردارند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل قرار است امروز (پنجشنبه) در یک سفر کوتاه به شهر تفریحی سوچی در روسیه، یک بار دیگر با پرزیدنت پوتین دیدار داشت باشد. این ملاقات پنج روز پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل صورت می گیرد که قرار است روز سه شنبه آینده (پنج روز دیگر) برگزار شود.

رقیبان سیاسی نتانیاهو این سفر را یک اقدام انتخاباتی می دانند، ولی او می گوید که این گونه ملاقات های منظم با رئیس جمهوری روسیه اهمیت امنیتی بسیار دارد. به گفته او همین دیدارها موجب گردید که از درگیری نظامی بین نیروهای روسیه و اسرائیل در جریان عملیات در سوریه جلوگیری شود.

در مورد گسترش همکاری ها روسیه با حکومت اسلامی ایران، نتانیاهو گفت که ما شاهد موارد فزاینده ای هستیم که حکایت از منافع مشترک بین دو حکومت دارد.

در دو سال گذشته، نیروی هوایی اسرائیل بیش از یک هزار نقطه نظامی مربوط به سپاه قدس ایران در سوریه را بمباران کرده، و در هیچ مورد، روسیه مانعی در راه اجرای آن ایجاد نکرده است. ولی در ماه های اخیر حملات هوایی اسرائیل بسیار معدود شده و در مقابل، گفته می شود که حملاتی علیه پایگاه های نظامی حکومت ایران در مرز سوریه با عراق و همچنین انبارهای اسلحه حشد الشعبی در عراق صورت گرفته است.

در اورشلیم ارزیابی شده که دیدار امروز بین نتانیاهو و پرزیدنت پوتین، بخت انتخاباتی او را افزایش نخواهد داد، زیرا بسیاری از مهاجرانی که در سال های اخیر از اتحاد شوروی به اسرائیل آمده اند، از جمهوری هایی هستند که به رفتارهای روسیه علیه کشور خود اعتراض دارند و از ملاقات نتانیاهو با پوتین چندان خشنود نیستند.