نتانیاهو در سخنرانی در همایش بزرگ یهودیان آمریکایی در اورشلیم، از روابط گرم دو کشور سخن گفت

نخست وزیر اسرائیل گفت که روابط بین اورشلیم و واشنگتن بسیار مستحکم است و منافع دو کشور را به خوبی تامین می کند

بنیامین نتانیاهو که در همایش بزرگ فدراسیون یهودیان آمریکای شمالی، که در اورشلیم برگزار می شود سخن می گفت، تاکید کرد که مناسبات دو کشور، بیش از پیش تقویت شده و به مستحکم ترین نوع روابط در تاریخ مناسبات اسرائیل و ایالات متحده مبدل گردیده است.

نتانیاهو در ادامه سخنرانی خود به مسائل مربوط به فلسطینی ها پرداخت، ولی نامی از امکان برپایی کشور مستقل فلسطینی نبرد، بلکه گفت: باید وضعی به وجود آید که فلسطینیان بتوانند بر خود حکومت کنند، ولی در همان حال نتوانند به امنیت اسرائیل آسیب برسانند.

برخی تحلیلگران ارزیابی می کنند که منظور نخست وزیر، برخورداری فلسطینیان از خودمختاری کامل است، بی آن که دارای ارتش باشند و یا بتوانند سیاست خارجی خود را تامین کنند.

نتانیاهو بارها گفته است که نباید گذاشت کرانه باختری و نوار غزه به پایگاه دیگر رژیم ایران در همسایگی اسرائیل مبدل شود. از دیدگاه سران لیکود، اگر فلسطینیان کشور مستقل داشته باشند، حکومت اسلامی ایران ممکن است به آن جا رخنه کرده و پایگاه بسازد. چنین اقدامی، امنیت اسرائیل را سخت به خطر خواهد انداخت.

نتانیاهو در ادامه سخنرانی خود گفت که بخوبی احساس می شود که مردم آمریکا از میزان پشتیبانی خود از فلسطینیان می کاهند و در همان حال بر میزان حمایت از اسرائیلیان می افزایند. او از جمله گفت: «نظر سنجی ها در داخل ایالات متحده نشان می دهد که میزان حمایت از فلسطینیان از ۲۰ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافته و در همان حال، درصد طرفداران اسرائیل از ۴۷ درصد به ۷۲ درصد بالا رفته که بسیار دلگرم کننده است.

یک دیدگاه

Comments are closed.