در جلسه هفتگی امروز هیات دولت (یکشنبه) نخست وزیر گفت که: اسرائیل قاطعانه به تلاش خود ادامه می دهد تا همه عملیات تعرضی از غزه علیه خاک اسرائیل متوقف گردد. نتانیاهو گفت که: در هفته های اخیر در همه زمینه ها کوشش شده و قطع عملیات تخاصمی، باید توقف هواکردن بادبادک های آتشزا را نیز شامل گردد.
نخست وزیر گفت که: قطع عملیات تعرضی از غزه علیه مردم اسرائیل، امری نیست که با یک اقدام و یک ضرب بتوان به آن پایان داد. ولی اسرائیل با سنجیدگی و شکیبایی لازم در این راه می کوشد.
آگاهان گفتند این سخنان نتانیاهو نشان می دهد که هیات دولت در حمله نظامی به غزه برای ریشه کرن ساختن ترور و تعرض، شتاب نمی کند. با این همه، نتانیاهو در بخشی از سخنان خود گفت که همه برنامه های ارتش برای رویارویی با این وضع کاملا آماده است. نتانیاهو گفت که اسرائیل خواهان توقف هرگونه عملیات تعرضی و نه فقط توقف تیراندازی و موشک پرانی می باشد.
کابینه امنیتی – سیاسی دولت اسرائیل در طول ساعات بعدازظهر امروز، دوباره برای بررسی اوضاع و اتخاذ تصمیمات ضروری، تشکیل جلسه می دهد. این کابینه هفته پیش نیز چند بار تشکیل جلسه داد.
در شهرک ها و آبادی های پیرامونی نوار غزه در خاک اسرائیل، در ساعات پیش از ظهر امروز (یکشنبه) آرامش نسبی برقرار بود. ولی بادبادک های آتشزا که از غزه هوا شده بود، همچنان در آسمان دیده می شد که موجب بروز چند آتش سوزی دیگر گردید.
اکنون بیش ای سه ماه است که این شیوه جدید تروریستی از غزه ادامه دارد و زیان های بسیاری وارد آورده و موجب سوختن مزارع و بیشه زارهای بسیاری گردیده است.
در کنار آن، مرز اسرائیل و غزه در ماه های اخیر شاهد حملات موشکی و پرتاب خمپاره از غزه به سوی نواحی مسکونی در اسرائیل بوده است.
در اغتشاشات روز گذشته در مرز اسرائیل با غزه، سه فلسطینی کشته شدند. حماس می گوید که بیش از دویست تن نیز زخم های سبک برداشتند. ولی تعیین میزان درستی این آمار امکان پذیر نیست.
صدها تن از اهالی شهرک های پیرامونیِ غزه، شامگاه دیروز (شنبه) به میدان مرکزی شهر تل آویو آمدند و علیه ادامه این وضع به تظاهرات پرداختند و از دولت خواستار شدند راهکاری بیابد که محنت آن اهالی پایان گیرد.
تظاهرکنندگان چند بار خیابان را بستند و آژیر آتش سوزی به صدا درآوردند و مرتبا فریاد “آتش! آتشٌ!” سردادند.
کابینه امنیت – سیاسی دولت نتانیاهو در هفته های اخیر چندین بار تشکیل جلسه داده و راهکارهای مختلف را بررسی کرده، ولی به نتیجه قاطعی نرسیده است.
به گفته تحلیلگران اسرائیلی، حماس مصمم است به هر بهایی شده، موجب برچیدن محاصره زمینی و دریایی شود، و در همان حال نمی خواهد تعهد دهد که دست از مبارزه با اسرائیل می کشد.
در روزهای هفته پیش مذاکراتی در قاهره انجام شد که نماینده سازمان ملل در امور غزه نیز در آن نقش فعالی داشت. حماس نه تنها خواهان برداشتن محاصره است، بلکه می خواهد یک بندر و یک فرودگاه نیز داشته باشد. مشکل آن است که چگونه می توان این خواسته ها را تامین کرد، و همزمان مطمئن شد که حماس غزه را به مرکز تروریستی رژیم ایران و دیگر سازمان هایی که علنا خواهان نابودی اسرائیل هستند، نسازد.
یکی از شیوه های نمایشی که حماس در روزهای اخیر به آن دست زد، به راه انداختن یک کاروان قایق های ماهیگیری به هدف شکستن خط محاصره دریایی بود. ولی در لحظه ای که قایق ها به خط ممنوع در فاصله دوری از ساحل رسیدند، با تیراندازی هوایی ناوچه های اسرائیلی روبرو شدند و ناچار به ساحل غزه بازگشتند.
در گذشته قایق هایی از غزه، ظاهرا برای ماهیگیری به وسط دریا می رفتند و آن جا لاستیک های اتومبیل را که روی آنها بسته های بزرگ اسلحه گذاشته شده بود، جمع می کردند و به داخل غزه می آوردند. این محموله های اسلحه را کشتی های کوچکی که حکومت ایران اجاره کرده بود، با بستن لاستیک به دور آن، در آب های مدیترانه رها می کردند که سازمان های ترور در غزه آن ها را از آب بگیرند.
ویدیو سخنان بنیامین نتانیاهو در جلسه امروز با کابینه دولت اسراییل
کاش این معترضین غزه ای از پدر بزرگهای خود می پرسیدند چرا زمینهای خود را به چند برابر قیمت به مهاجران یهودی فروختند و با پول آن در قاهره چه عشق و حالی کردند.