نخست وزیر اسرائیل یک بار دیگر با فرستادگان صلح ایالات متحده، در اورشلیم دیدار کرد و درباره طرح صلح با فلسطینی ها و اوضاع در غزه و مسائل مربوط به خاورمیانه و به ویژه دخالت های حکومت ایران، گفتگو کرد.
این دیدار شامگاه روز گذشته (یکشنبه) انجام گرفت. روز جمعه سه روز پیش نیز نتانیاهو به طور مفصل با این فرستادگان گفتگو کرده بود. ولی درباره مطالبِ رد و بدل شده، خبری انتشار نیافته است.
جارِد کوشنر داماد پرزیدنت ترامپ از طرف وی مامور گردیده برای پیشبرد صلح در خاورمیانه بکوشد و به حقوقدان جیسون گرینبلات نیز ماموریت داده شده فلسطینی ها و اسرائیل را به هم نزدیک کند.
کوشنر که همچنان در اورشلیم به سر می برد، در هفته گذشته از اردن و عربستان و مصر نیز دیدن کرده و درباره همین موضوع با آن ها به گفتگو پرداخته است.
در مصاحبه ای با روزنامه عرب زبان “القدس” چاپ اورشلیم، کوشنر گفت که: ایالات متحده به زودی طرح صلح خود را علنی خواهد ساخت. ولی از آن جا که محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی گفته است که: این طرح آمریکایی حتی ارزش نگاه کردن هم ندارد، کوشنر در این مصاحبه گفت که: آمریکا ممکن است حتی بدون موافقت محمود عباس طرح صلح خود را ارائه دهد و در اجرای آن بکوشد.
محمود عباس در واکنش به این سخنان گفت که: ایالات متحده می خواهد حکومت خودگردان را دور بزند و بدون همکاری با آن، به حل قضیه بپردازد.امری که به گفته او امکان ناپذیر است.
جارد کوشنر که در سمت مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ اقدام می کند، به “القدس” گفت که او حاضر است با محمود عباس هرگاه که او مایل باشد، به گفتگو بپردازد ولی طرح صلح را می توان بدون او نیز عملی ساخت. او گفت: اگر محمود عباس به لجاجت ادامه دهد، ایالات متحده طرح صلح خود را بدون او نیز انتشار خواهد داد.
این مقام آمریکایی گفت: زمان آن فرا رسیده است که مردم اسرائیل و فلسطینی ها بر دولت های خود فشار آورند که صلح می خواهند و باید تلاش گسترده ای به عمل آید و این هدف تامین گردد.
کوشنر با انتقاد شدید از محمود عباس گفت که دستگاه رهبری فلسطینی ها اعلام می دارد که خواهان پیشبرد صلح است و خود را نسبت به آن متعهد احساس می کند. ولی آقای محمود عباس اکنون بیست و پنج سال است همین حرف ها را می زند و هنوز صلحی برقرار نشده است.
رسانه های همگانی فلسطینی، در مجموع از سفرهای دو فرستاده آمریکایی به منطقه ابراز خشم می کنند و آن را نوعی نادیده گرفتن حکومت خود می دانند. واقعیت آن است که در سال های اخیر، کشورهای عرب از حمایت از فلسطینیان دور شده اند و تا حدود زیادی آن ها را تنها گذاشته اند.
یک علت عمده این دگرگونی، بحران هایی است که خود کشورهای عرب در امور داخلی خود با آن دست بگریبان هستند. ولی علت عمده دیگر، زیاده خواهی ها و افراط گرایی های فلسطین و ادامه عملیات تروریستی است که در دنیای امروز یک امر نکوهیده محسوب می شود.