این مساله که اسرائیل با ده ها هزار تن پناهجویانی که از کشورهای آفریقایی به این سرزمین آمده اند، چه باید بکند، امروز (چهارشنبه) یک طوفان سیاسی در اسرائیل برانگیخته و دوباره موجب تنش بین موافقان و مخالفان از موضوع و همچنین فراکسیون های عضو کابینه شده است.
علت این بحران، توافقی است که بین اسرائیل و کمیساریای پناهجویان، وابسته به سازمان ملل به دست آمده است.
در این توافق گفته شده که بیست هزار نفر از پناهجویان آفریقایی در اسرائیل توسط کشورهای اروپایی و کانادا پذیرفته خواهند شد و اسرائیل شانزده هزا تن از آنان را در این کشور باقی می گذارد و تعهد می کند که آنان هرگز اخراج نشوند.
اسرائیل در یک سال اخیر راه حل های مختلفی برای این مساله پیشنهاد کرده بود که هیچ یک از آن ها عملی نشد، و اکنون نیز توافق به دست آمده با سازمان ملل، با ابراز مخالفت شدید جناح های راست گرا در کابینه روبرو شده و اهالی محله های جنوبی تل آویو نیز به شدت با آن مخالفت ورزیده اند.
این واکنش شدید موجب شد که نخست وزیر امروز (چهارشنبه) از توافقی که با کمیساریای پناهندگان سازمان ملل به دست آمده بود عقب نشینی کرد و در دیداری با نمایندگان اهالی محله های جنوبی تل آویو، به او قول داد که راه حل دیگری بجوید.
این اهالی می گویند که هجوم پناهجویان آفریقایی به این محله های فقیرنشین، باعث افزایش جرایم و ناامنی شده است و قابل تحمل نیست.
با این همه، گروهی از اهالی اسرائیل، به ویژه بازماندگان هولوکاست، می گویند که یهودیان مردمانی متعهد به ارزش های معنوی هستند و هرگز نباید آوارگان را از خود برانند و از پناهجویان روی برگردانند.
در مقابل، حامیان حفط یکپارچگی دینی و فرهنگی اسرائیل می گویند که این سرزمین بسیار کوچک است و مساحت آن حتی از شهر بزرگی چون لوس آنجلس چندان بیشتر نیست و برای اسکان یهودیان در نظر گرفته شده و امکان پذیرایی و جا دادن به دیگران را ندارد.
این گروه می گویند که هنوز بیش از شش میلیون نفر یهودی در سراسر جهان زیست می کنند که اسرائیل برای آنان به وجود آمده و باید آماده اسکان آن ها باشد.
از میان شانرده هزار نفری که اسرائیل در توافق با سازمان ملل، حاضر به اسکان آن ها شده، چهار هزار فرزند نیز دارند که در اسرائیل به دنیا آمده اند. مخالفان این راه حل می گویند که همین بیست هزار نفر در آینده خویشاوندان خود را نیز به شیوه های مختلف به اسرائیل خواهند آورد و به یک مشکل جمعیتی و فرهنگی مبدل خواهند شد.
اسرائیل پیشتر به پناهجویان پیشنهاد کرده بود که با دریافت چند هزار دلار پول نقد، با میل خود این کشور را ترک گویند. ولی استقبال زیادی از این پیشنهاد نشد.
راه حل دیگر اسرائیل که به بن بست رسید، انتقال این پناهجویان به سه کشور آفریقایی بود، با این تعهد که آن ها با پناهندگان خوشرفتاری کنند. اسرائیل خواهان فرستادن بازرسان ویژه به آن کشورها شده بود، که دولت رواندا از این خواست اسرائیل به خشم آمد و امضای هرگونه توافق با اسرائیل را انکار کرد و یک بحران سیاسی بین دو کشور به وجود آمد.
هزاران تن از پناهجویانی که در اردوگاهی گردآمده بودند تا به کشورهای آفریقایی منتقل گردند، همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند. ولی سازمان های حقوق بشر در اسرائیل خواستار شده اند که این افراد آزاد شوند و بتوانند در کشور رفت و آمد عادی داشته باشند.
بی تردید، این مشکل، همچنان ماه های آینده اسرائیل را به خود مشغول خواهد داشت.
تمام پناهجویان با برنامه ایران و پس از برجام سرازیر غرب و اسرائیل شده اند تا علاوه بر ایجاد ناامنی بتوانند بر سرنوشت انتخابات و بدست گرفتن قدرت موثر باشند.
مسلمانان و بخصوص ایرانیان بواسطه دروغگویی و فریبکاری و خشونت طلبی ، هرگز قابل اعتماد نیستند و هرگونه کمک به تقویت نظامی و اقتصادی انها ، خیانت به بشریت است.