تلاش بنیامین نتانیاهو برای برپایی دولت جدید، طی چهار هفته ای که به او مهلت داده شده بود، شب گذشته (سه شنبه) به بن بست کامل رسید و حزب لیکود به رهبری او به مقام ریاست جمهوری اسرائیل، پرزیدنت روبی ریولین اطلاع داد که این هدف به دست نیامده و نتانیاهو ماموریت خود را به دفتر ریاست جمهوری باز می گرداند.
پرزیدنت ریولین امروز و شاید در روزهای آینده دور تازه ای از مشاورات را با رهبران احزاب انجام خواهد داد و از آن ها خواهد پرسید که چه کسی را برای ادامه این ماموریت توصیه می کنند. فرد جدید، تنها چهارده روز برای برپایی کابینه فرصت خواهد داشت و اگر او نیز موفق نشود، پارلمان باید انحلال خود را اعلام کند و اسرائیل به سوی پنجمین دور انتخابات زودهنگام کشانده شود.
مشکل در آن است که احزاب جبهه مخالف نتانیاهو نیز هنوز نتوانسته اند بر سر این پرسش که کدامیک به مقام نخست وزیری گزیده شود، توافق کنند.
نفتالی بِنِت رهبر حزب “یِمینا” (به سوی راست) که هفت کرسی در پارلمان دارد، خود را برای نخست وزیری مناسب تر از دیگران می داند. ولی رهبران دو حزب دیگر نیز خواهان رسیدن به این مقام هستند که یکی یائیر لَپید رهبر حزب میانه “یِش عاتید” است که به مفهوم “آینده وجود دارد” می باشد و بیشترین کرسی های پارلمانی را در مقایسه با احزاب دیگر مخالف نتانیاهو در اختیار دارد.
هر دو گروه، یعنی جناح راست به رهبری نتانیاهو و جناح رقیب که از چندین حزب راست، میانه و چپ تشکیل شده، برای برپایی دولت آینده به چهار کرسی حزب عربی – اسلامی رَعَم به رهبری منصور عباس نیاز دارند و معلوم نیست که عباس بالاخره کدام جبهه را ترجیح خواهد داد. او برای رفاه اعراب کشور بیشترین بودجه ها را طلب می کند و در جبهه نتانیاهو یک حزب راست افراطی حاضر نیست سرنوشت دولت راستگرای اسرائیل به دست یک سیاستمدار عرب سپرده شود که تا کنون حاضر نشده است جنایات حماس علیه شهروندان اسرائیلی را نکوهش کند.
آشنایان امور می گویند که اگر نتانیاهو حاضر می شد از بدست گرفتن ریاست دولت آینده صرف نظر کند، لیکود می توانست با همکاری احزاب دیگر قوی ترین کابینه آینده را بر پا سازد. ولی شخصیت های برجسته لیکود هنوز جرات نمی کنند این امر را با صدای بلند اعلام دارند.