پژوهشگاه «فرهنگ، هنر و ارتباطات مردمی» در ایران، بر اساس یک نظر سنجی که حدود دو هفته پیش درباره آثارشیوع کرونا بر زندگی مردم انجام داده، نوشته است: «ترس و نگرانی مردم از بیماری کرونا و کاهش درآمد، دو دغدغه اصلی پاسخ دهندگان در رابطه با شیوع این بیماری بوده است».
این پژوهش که به صورت کشوری انجام شده، نشان میدهد عواملی هم چون وسواسیشدن، از دستدادن شغل، افسردگی، تاخیر در پرداخت اجارهخانه یا مغازه، دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده، از مهمترین مشکلات ناشی از همه گیر شدن بیماری کرونا در شرایط کنونی است.
در این تحقیق آمده است که پاسخ دهندگان این نظر سنجی، آمار مبتلایان و جانباختگان در کشور را بیشتر از دیگر مطالب دنبال میکنند.
همچنین، دکتر مجید محمودی مظفر، استاد دانشگاه، نیز در این زمینه گفته است: «برای درک بیشتر کرونا در زندگی، خانوادهها باید ایده آل گراییها و کمالگراییهایی که در ذهن دارند را پایین آورند، تا بهتر یکدیگر را درک کنند».
این استاد دانشگاه میافزاید: «بعد از کرونا، اختلافات خانوادگی بالا گرفت و حساسیتها هم بیشتر شد. وقتی اضطراب شدت پیدا میکند، رفتارهای وسواس گونه بیشتر میشود. والدین بخصوص پدرها به دلیل تورم زیاد و کم شدن درآمد و خطر از دست دادن شغل و یا بیکاری دچار استرس میشوند. این مشکل به مشکلات دیگر اضافه شده است و این فشار از پدر به مادر و فرزندان منتقل میشود، آنها نیز به نوع دیگری زیر فشار قرار می گیرند».