نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو امشب (یکشنبه) برای انجام یک دیدار رسمی از جمهوری اوکراین رهسپار شهر کیف پایتخت آن کشور می شود. این نخستین دیدار رسمی چنین مقام ارشد اسرائیلی از اوکراین، از هنگام اعلام استقلال آن سرزمین می باشد. دو کشور روابط بسیار دوستانه ای با یکدیگر دارند و اوکراین یکی از جاذبه های توریستی برای گردشگران اسرائیل محسوب می شود.
سال گذشته بود که در انتخابات عمومی اوکراین، مردم به سود یک بازیگر یهودی به نام ولادیمیر زِلانسکی رای دادند و او به مقام ریاست جمهوری رسید و آشنایان امور می گویند که گرچه او هیچگونه تجربه سیاسی نداشته، بسیار خوب عمل می کند و از محبوبیت برخوردار است.
از هنگام به روی کارآمدن پرزیدنت زلانسکی، نتانیاهو نخستین شخصیت برجسته جهانی می باشد که از آن جمهوری دیدن می کند.
قرار است در جریان این دیدار، چند پیمان همکاری د زمینه های مختلف بین دو کشور امضا شود. یکی از نیازهای عمده اوکراین، افزایش تولیدات کشاورزی می باشد و اسرائیل در این زمینه تجربیات بسیار زیادی دارد و از نظر تولید سبزیجات و میوه نیز جزو بهترین های جهان محسوب می شود. اسرائیل در گذشته این تجربه خود را در اختیار ایران و کشورهای آفریقایی نیز قرار داده بود.
یکی از موضوع هایی که دو کشور هنوز درباره آن به توافق نرسیده اند آن است که دولت اوکراین به دانش آموزان یهودی در آن جمهوری اجازه دهد دارای دبیرستان ها و دبستان ها و همچنین کودکستان های ویژه خود باشند که در آن علوم یهودی و زبان عبری نیز تدریس شود. دولت اوکراین در گذشته با این شیوه مخالف بوده و به اقلیت های دینی اجازه خودگردانی فرهنگی نمی داده است.
منابع خبری می گویند که نتانیاهو در این سفر، از رئیس جمهوری اوکراین همچنین خواستار خواهد شد که سفارتخانه آن کشور را به اورشلیم منتقل سازد. ولی همین منابع می گویند که انتظار می رود پاسخ پرزیدنت زلانسکی منفی باشد زیرا اوکراین در اتحادیه اروپا عضویت دارد و این نهاد، انتقال سفارتخانه با اورشلیم را، برای همه کشورهای عضو ممنوع کرده است.
دولت روسیه در سال های اخیر بر سر نواحی تحت کنترل اوکراین، با آن کشور درگیر شده و تنش بزرگی در روابط دو کشور وجود دارد.
اسرائیل باید درتوسعه زیرساخت اقتصادی و استخراج منابع گازی اکراین به این دولت کمک کند و کاری کند که به هیچوجه از روسیه به هیچ وجه گازی وارد نکند.
نیتانیاهو مردی پر کار و شجاع و بایستی نمونه ای باشد برای ما ایرانیان، فعلا که در مملکت نظامی ما دستها و دهانها و پاها بسته و در قفل وزنجیر رژیم آخوندی از نوع شیعه هست