نخست وزیر لبنان در دیدار با پمپئو: «خود را نسبت به ادامه مذاکره با اسرائیل، متعهد می دانیم»

سخنان نخست وزیر لبنان در دیدار با وزیر خارجه ایالات متحده در مورد لزوم ادامه گفت و شنود با اسرائیل، از جانب مقامات دیپلماتیک اسرائیل مهم تلقی شد و ارزیابی گردید که این نخستین بار است که یک رهبر لبنانی در سال های اخیر از لزوم ادامه تماس با اسرائیل سخن می گوید.

سعدالدین حریری نخست وزیر لبنان که یک مسلمان اهل تسنن است، در دیداری که با مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده داشت، به وی گفت که دولت لبنان خود را متعهد می داند به گفت و شنود با اسرائیل ادامه دهد.

این سخنان در حالی بیان می شود که رژیم ایران با فرستادن صدها میلیون دلار پول برای حزب الله لبنان، می کوشد آن کشور را به سوی جنگ با اسرائیل بکشاند و زمینه را برای رسیدن حکومت ایران به آرمان های استعماری و استثماری آن آماده سازد.

یکی از مشکلاتی که هم اکنون میان لبنان و اسرائیل جریان دارد، تعیین خط مرز دریایی بین دو کشور و مشخص ساختن حریم آب های اقتصادی هریک از آنان در دریای مدیترانه است. مرز اقتصادی به آن بخش از دریا اطلاق می شود که در مسیر سواحل کشور قرار دارد.

از هنگامی که اسرائیل در دریای مدیترانه به ذخایر عظیمی از گاز در اعماق آب ها دست یافته، کشورهای لبنان و ترکیه نیز به هوس افتاده است که در حریم آب های اقتصادی خود به جستجوی مشابه بپردازند.

اسرائیل در ماه های اخیر قصد دارد به بررسی ذخایر نفتی در عمق آب هایی بکند که در نزدیکی مرز لبنان قرار دارد و دولت بیروت آن را بخشی از حریم اقتصادی خود در دریا می داند.

حزب الله لبنان با بهره گیری از این جریان، قصد داشته منطقه را به آشوب بکشاند و وزیر خارجه ایالات متحده لازم دانسته شخصا به بیروت بیاید تا در این باره با نخست وزیر لبنان به گفتگو بنشیند.

در بیروت ابراز امیدواری می شود که اختلافات اسرائیل و لبنان بر سر تعیین خط مرز دریایی در ماه های آینده، و حتی احتمالا تا یک ماه دیگر، حل شود.

سعدالدین حریری نخست وزیر عراق، در دیداری که امروز (آدینه) با مایک پمپئو داشت، با صراحت به وی گفت که دولت بیروت خود را به ادامه گفت و شنود با اسرائیل، به هدف حل اختلافات بین دو کشور متعهد می داند.

اسرائیل و لبنان در گذشته هیچگاه اختلافی با هم نداشته اند و مرزهای دو کشور همیشه آرام و امن بوده است. ولی از حدود سی و هشت سال پیش، که رژیم ایران گروه مزدور حزب الله را در لبنان برپا ساخت، همیشه مناسبات دو کشور بحرانی بوده که ارتش اسرائیل را ناچار ساخت برای سرکوب حزب الله، دو بار وارد خاک لبنان شود. دومین کارزار نظامی بین طرفین، سیزده سال پیش بود که در آن بیش از یک میلیارد دلار به حزب الله خسارت وارد آمد که رژیم ایران با کمک های مالی خود، آن را جبران کرد.