در همان حال که مقامات ارشد حکومت اسلامی ایران ابراز خشم می کنند که چرا نخست وزیر اسرائیل پیشنهاد کرده که برای رفع کمبود آب در ایران، کشور اسرائیل تکنولوژی خود را در اختیار مردم ایران قرار دهد، و این امر را “دخالت در امور داخلی ایران” توصیف می کنند، یک کشور دیگر خاورمیانه از دخالت های آشکار حکومت ایران در امور داخلی آن کشور زبان به انتقاد شدید گشود و آن، دولت لبنان بود که به قاسم سلیمانی هشدار داد که از این پس در سیاست های داخلی لبنان دخالت نکند/
این هشدار از زبان سعد الحریری نخست وزیر لبنان شنیده شد که قاسم سلیمانی را متهم ساخت که می کوشد به دخالت های فتنه گرانه در اوضاع سیاسی لبنان بپردازد و گروه تروریستی حزب الله را که مزدور رژیم ایران است، به قدرت بیشتری برساند.
مقتدی صدر آخوند شیعه عراقی نیز که بزرگترین برنده انتخابات عمومی عراق بوده، پیشتر از دخالت های سلیمانی در جریانات سیاسی آن کشور به خشم آمده و فرمانده سپاه قدس را از بغداد بیرون کرده بود.
سپاه قدس یکی از مهمترین واحدهای سپاه پاسداران است که ماموریت آن اجرای عملیات فتنه گرانه نظامی و سیاسی در کشورهای همسایه است. این گروه در جنگ داخلی سوریه نیز دخالت های گسترده دارد و می کوشد در آن کشور حضور دائم داشته باشد که اسرائیل شدیدا نسبت به آن هشدار داده است.
به دنبال انتخابات پارلمانی اخیر در لبنان، سعد الحریری دوباره مامور تشکیل کابینه شده و حزب الله لبنان می کوشد با تکیه بر پیروزی نسبتا بزرگی که در این انتخابات به دست آورده، پست های مهم بیشتری را در کابینه آینده به دست گیرد و قاسم سلیمانی تلاش می کند که به رسیدن به این هدف یاری برساند.
حزب الله لبنان و گروه های وابسته به آن، در انتخابات اخیر لبنان بیش از نیمی ار کرسی ها را به دست آورده اند و اکنون می خواهند در دولت آینده بیروت نقش کلیدی ایفا کنند.
طبق منشور ملی لبنان که کوتاه مدتی پس از جنگ جهانی دوم مورد تائید همه قشرهای دینی و قومی آن کشور قرار گرفت، رئیس جمهوری لبنان باید همیشه مسیحی مارونی، و نخست وزیر مسلمان سنی مذهب باشد و ریاست پارلمان به یک مسلمان شیعه داده می شود.
حزب الله لبنان تا کنون بارها نسبت به این توافق تاریخی در لبنان اعتراض کرده، ولی هنوز خواستار باطل کردن آن نشده است.
در گزارش های پیشین آمده بود که حکومت اسلامی ایران، برای پیروزی هرچه بیشتر حزب الله در انتخابات عمومی، ده ها میلیون دلار پول صرف کرده و حتی جناح هایی از لبنانی های مارونی را به سوی این گروه کشانده بود.
ولی متقابلا، عربستان سعودی نیز بیکار ننشسته و مبالغ کلانی به سعد الحریری برای پیروزی در انتخابات، کمک مالی اعطا کرده بود. برخی آگاهان، این مبلغ را بیست میلیون دلار ارزیابی کرده اند.
قاسم سلیمانی در روزهای پیش گفته بود که در دولت آینده لبنان باید نقش بزرگتری به حزب الله داده شود. ولی نخست وزیر لبنان در سخنان دیروز (دوشنبه) این دخالت فرمانده سپاه قدس در امور داخلی لبنان را به شدت نکوهش کرد.