ندا امین به تلویزیون اسرائیل گفت که چهار سال پس از پناه گرفتن در این کشور هنوز اجازه اقامت دائم به او داده نشده است

چهار سال پیش، آمدن ندا امین تلاشگر سیاسی ایرانی به اسرائیل و درخواست پناهندگی از این کشور، در رسانه های جهانی بازتاب گسترده ای یافت. این بانوی جوان، تلاشگری معرفی گردید که دولت ترکیه قصد دستگیری و بازگردانیدن او به حکومت اسلامی ایران را داشت و اگر این دستور عملی می شد، جان ندا امین شدیدا به خطر می افتاد.

اکنون با آن که چهار سال از پذیرفته شدن او در اسرائیل می گذرد، هنوز وزارت کشور اسرائیل با اعطای اقامت دائم به وی موافقت نکرده و این در حالی است که ندا امین در زمان اقامت در اورشلیم با یک اسرائیلی دوست شده و از او دارای یک دختر یک سال و نیمه می باشد. ولی این امر نیز به دریافت اجازه اقامت دائم کمکی نکرده است.

چهار سال پیش بود که یک روزنامه نگار برجسته اسرائیلی که ماجرای ندا امین در ترکیه را دنبال می کرد، برای نجات او آستین بالا زد و از وزیر کشور وقت، اریه درعی که رهبر حزب دینی “شس” می باشد اجازه گرفت که ندا امین به اسرائیل آورده شود و یک سال در این کشور بماند تا شاید بتواند کشور دیگری را برای اقامت دائم بیابد.

ندا امین و فرزند یک سال و نیمه‌اشاکنون سه سال است که اجازه اقامت او به پایان رسیده و ندا نه تنها کشوری را نیافته که او را بپذیرد، بلکه همچنان به او فشار آورده می شود که اسرائیل را ترک گوید ولی حتی گذرنامه ایرانی او از اعتبار افتاده و کشوری را نیافته که او را بپذیرد.

ندا امین که ۳۷ سال دارد و شبکه های اجتماعی فارسی زبان در اسرائیل نیز در حمایت از او نقش فعالی داشتند، اکنون پس از چهار سال تلاش بی حاصل، مشکل خود را با شبکه ملی تلویزیون اسرائیل در میان گذاشت و از وزیر کشور که یک بانوی جوان است، پرسید که آیا او به عنوان یک مادر که کودکی دو ساله دارد، این گونه آوارگی او را تایید می کند؟

وزارت کشور در اسرائیل در پاسخ به این گزارش تلویزیونی اعلام کرد که موضوع ندا امین در کمیته مشورتی وابسته به وزارت کشور مورد بررسی دقیق قرار گرفته و نتیجه گیری های آن به وزارت کشور منتقل گردیده که هم اکنون در دست بررسی نهاده می باشد. در این پاسخ توضیح داده نشده که توصیه کمیته مشورتی چه بوده است.

ندا امین می گوید که با نداشتن اجازه اقامت در اسرائیل، او نمی تواند به شغلی بپردازد و حتی حساب بانکی باز کند و چنین وضعی غیرقابل تحمل است. طبیعتا او از مزایای بیمه بهداشتی و بیمه اجتماعی اسرائیل نیز نمی تواند استفاده کند.

اکنون حدود سه سال است که وزارت کشور به ندا امین فشار می‎‌آورد به کشور دیگری برود و ممکن است این دستور در آینده نه چندان دوری عملی شود. ولی هنوز کشوری حاضر به پذیرفتن او نشده است.

وی در مصاحبه تلویزیونی گفت که هنگام فرار از ایران، برای آن که بازداشت نشود، هیچ سند و مدرکی با خود به ترکیه نیاورده بود. او مدت هفت سال در آن کشور سکونت داشت و بالاخره دولت ترکیه تصمیم به بازگرداندن او به ایران گرفت، ولی همکاری او با یک رسانه اسرائیلی جانش را نجات داد و به او اجازه اقامت یک ساله اعطا گردید تا یک پناهگاه دائمی برای خود بیابد.

ندا امین به تلویون اسرائیلی با لحن ناخرسندانه گفت: «در هر کشور دنیا هنگامی که فردی را به عنوان پناهنده می‌پذیرند، به وی اجازه اقامت دائم می‌دهند. ولی مقامات اسرائیلی یادآوری می‌کنند که به ندا امین اجازه پناهنگی اعطا نگردید، بلکه به او اجازه اقامت یک ساله داده شد تا کشور دیگری را برای اقامت دائم بیابد. ولی او می‌گوید که اعتبار گذرنامه ایرانی به پایان رسیده و بدون گذرنامه، چگونه می‌تواند به کشور دیگری برود.

البته او توجه نداشت که اگر کشوری او را بپذیرد، وزارت کشور در اسرائیل بلافاصله برگ عبور (لسه پاسه) به او می‌دهد.

تنها اقدام حسن نیت وزارت کشور آن بوده که از هنگام تولد کودکش، به جای هر یک ماه یکبار، برگ اقامتش هر چهار ماه یکبار تمدید می‌شود.

ندا امین حدو سه سال پیش، به ظن آن که مبادا با مقامات حکومت ایران تماس‌های اینترنتی داشته باشد به مدت ۹ روز، مورد بازجویی “شاباک (سرویس امنیت داخلی اسرائیل)” قرار داشت ولی در پایان گفته شد که سوءظن نسبت به وی بی اساس بوده است.

این سوءظن هنگامی به وجود آمده ابود که ندا امین هر روز از طریق شبکه‌های اجتماعی با چندین نفر از دوستان پیشین خود در ایران گفتگو می‌کرد و شاباک کنجکاور بود که این دوستان کیستند و چه گفتگوهایی رد و بدل می شود. اسرائیل به شدت هشیار است که مبادا ایرانیانی که به این کشور می‌رسند، ماموریت مخفی داشته باشند.

ندا امین می‌گوید که پدرش است یهودی است. او سه سال پیش گفته بود که مادر بزرگش یهودی بوده، ولی مقامات می گویند که اسناد و شواهدی برای اثبات آن ارائه نکرده است.

ندا امین به تلویزیون اسرائیل گفت که او یهودیت را دوست دارد و می‌خواهد یهودی کامل شود، ولی از آن‌جا که اجازه اقامت ندارد، او را به دوره ویژه کارآموزی نمی‌پذیرند. این شکایت نیز از جانب آشنایان امور با شگفتی روبرو شده است.

ندا امین می‌گوید که یکی از علل اشتیاق او به یهودی شدن، نه تنها آن است که خودش به این دین اعتقاد قلبی دارد، بلکه می‌خواهد دختر یک سال و نیمه اش نیز در یک جامعه یهودی پرورش یابد و یهودی محسوب شود.