ند پرایس: صبر ایالات متحده در برابر چالش هسته‌ای حکومت ایران محدود است

تد پرایس ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری با رسانه های آمریکایی در واکنش به گزارش‌ منتشر شده در مورد اقدام ایران در آغاز غنی‌سازی اورانیوم با سومین آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته آی‌آر-۲-ام گفت:  صبر ایالات متحده در برخورد با چالش هسته‌ای ایران نامحدود نیست.

پرایس در ادامه افزود: چالش مساله هسته‌ای ایران به گونه‌ای است که هر روزی که به آن رسیدگی نشود نگرانی‌ها افزایش می‌یابد و به همین دلیل دولت بایدن از روز اول کار خود در این مورد با کشورهای متحد و شریک آمریکا و نیز کنگره، رایزنی‌ها را شروع کرد.

او گفت: در همین راستا آمریکا اعلام آمادگی کرده است که اگر اروپا نشست اعضای برجام را برگزار کند، در آن نشست شرکت کرده و در همین چارچوب با ایران مذاکره کند.

خبرگزاری رویترز نیز روز گذشته (دوشنبه)  از اقدام ایران از آغاز غنی‌سازی اورانیوم با سومین آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته آی‌آر-۲-ام، در نیروگاه زیرزمینی هسته‌ای نطنز خبر داده است.

روزترز بر اساس سندی از آژانس بین‌المللی اتمی که  به آن دست یافته، نوشته است که این نهاد به کشورهای عضو خود هشدار داده است که  این آژانس در هفتم مارس سال ۲۰۲۱ تایید می‌کند که ایران تزریق یواف۶ (UF۶)، گاز هگزافلوراید اورانیوم، به آبشار سوم زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژهای آی‌آر-۲-ام در نیروگاه زیرزمینی نطنز را آغاز کرده است.

پرایس درباره نازنین زاغری گروگان دو تابعیتی بریتانیایی – ایرانی گفت دولت بریتانیا از این اقدام استقبال کرده، اما خاطرنشان کرده که ایران همچنان زاغری و خانواده‌اش را در رنجی بی‌رحمانه و غیرقابل تحمل قرار داده است.

ند پرایس با اشاره به اینکه دولت بریتانیا از حکومت ایران خواسته نازنین زاغری باید به طور دائم آزاد شود تا بتواند به بریتانیا بازگردد، گفت: «برای ایالات متحده آزادسازی آمریکایی‌هایی که در خارج از کشور، از جمله ایران، به صورت غیرمنصفانه دستگیر شده‌اند مهم‌ترین اولویت است».

وی همچنین حوثی‌های یمن را مسئول حمله‌های اخیر به عربستان سعودی دانسته  و گفت این حمله‌ها «غیرقابل قبول و خطرناک هستند و غیرنظامیان را به خطر می‌اندازند.»

پرایس با ابراز «نگرانی عمیق» از حملات فزاینده حوثی‌ها علیه عربستان سعودی گفت گروهی که خواهان صلح است، نباید از این حملات انجام دهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در باره  سرزمین‌های مورد مناقشه فلسطین و اسرائیل گفت: «از نظر تاریخی، غیر قابل انکار است که اسرائیل در جنگ سال ۱۹۶۷ کرانه باختری، غزه و شرق اورشلیم را اشغال کرده است. سیاست ما سیاست تشکیل دو کشور است تا اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها بتوانند با صلح در کنار هم زندگی کنند».