نرخ جهشی  موبایل و تبلت در ایران،  پس از اعلام نیاز دانش‌آموزان به استفاده از آموزش مجازی 

افشار فروتن‌ لاریجانی، رئیس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه در ایران، اعلام کرد که از یک ماه قبل تاکنون نرخ موبایل حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.

او گفت:  این افزایش نرخ در بازار توسط باندهایی که وارد کننده هستند و اکنون به دلیل نیاز دانش‌آموزان نرخ آن را بالا برده اند.

رئیس انجمن صنفی فروشندگان تلفن همراه در ادامه افزود:  برای نمونه گوشی پر تقاضا و پرفروش برای دانش آموزان از ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان در دو هفته قبل به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید، نرخ تبلت نیز متاثر از نوسانات ارز افزایش یافته است.

افشار فروتن‌ لاریجانی، گفت: گمرک کار قانونی ترخیص انجام می‌دهد قطعا با توجه به شرایط موجود سعی بر این است که در سریع‌ترین زمان ممکن کالا ترخیص و به دست مصرف‌کننده برسد، ولی اینکه آیا واردکننده بعد از ترخیص، کالا را وارد چرخه مصرف می‌کند یا خیر، جای بررسی دارد.

او افزود: احتکار گوشی و تبلت در ایران بالا گرفته است و برخی از باندهای وابسته به برخی از نهادها از شرایط موجود سوءاستفاده کنند و اگر شخص غیر منصفی باشد احتکار هم  وجود دارد.

او گفت: ضررمربوط به گرانی، احتکار ، نبود تقاضا و یا کاهش عرضه اول به خریدار و بعد به فروشنده جزء و خرده‌فروش تحمیل می‌شود.

محمود احمدی‌نژاد پیشتر در ارتباط با مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جابه‌جایی غیرقانونی کالا در ایران گفته بود:  «باید همه مرزهای غیرقانونی برای هر سازمان، نهادی و دستگاهی که باشد، بسته شود».

او گفت «اگر کالایی امنیتی، اطلاعاتی و دفاعی است آنها هم می‌توانند از مرز قانونی وارد شوند» و  «هیچ وزارتخانه‌ای حق ندارد اسکله یا مرزی خارج از کنترل گمرک داشته باشد».

احمدی‌نژاد بدون نام بردن از نهاد و تشکیلات خاصی بر نکاتی تاکید کرده بود که منظورش سپاه پاسداران بوده است .

فرمانده کل سپاه  وقت محمدعلی جعفری نیز یک روز پس از انتشار متن سخنان احمدی‌نژاد اعتراف می‌کند که نظامیان اسکله‌هایی در اختیار دارند اما مدعی شد «در آنها هیچ‌وقت بحث تبادل کالا صورت نمی‌گیرد و این مسائل صحبت‌های انحرافی است که مطرح می‌کنند».

ورود کالای قاچاق از جمله تبلت و گوشی همراه  از اسکله‌ها و گذرگاه‌های مرزی که سپاه پاسداران آن را کنترل می‌کند بحث تازه‌ای نیست و اواخر دهه‌ی هفتاد در مجلس هم مطرح شده است. ظاهرا دست‌کم ۶۰ اسکله و گذرگاه مرزی وجود دارد که توسط نظامیان کنترل می‌شود و گمرک و دیگر نهادها هیچ نظارتی بر آن ندارند.

 

آگاهان امور در باره استفاده دانش آموزان از تبلت و فضای مجازی می گویند: خرید تبلت و تلفن همراه مشکلات زیادی به همراه دارد،   نخست انکه شبکه اینترنتی ایران ظرفیت پوشش این کار را ندارد و دوم اینکه شمار زیادی از خانواده ها قدرت خرید تبلت و موبایل را ندارند و سوم  در بسیاری از شهرها و روستاها شبکه اینترنت وجود ندارد و  دسترسی به اینترنت دشوارو پرداخت هزینه ماهیانه ان از توان مالی بسیاری از مردم بدور است و موضوع اخر اینکه نبود  نظارت دقیق والدین برای جلوگیری از وارد شدن کودکان به سایت های غیر اخلاقی است.

یادآور می شود که وزارت آموزش و پرورش پیشتر گفته بود که چندین میلیون دانش آموز به علت نبود موبایل و تلفن همراه به شبکه های آموزشی مدارس دسترسی ندارند.