نرسیدن سوخت ایران به سوریه ، حمل و نقل شهری دمشق را فلج کرده است 

به علت مسدود شدن کانال سوئز توسط کشتی باربری ژاپنی “اِوِر گیوِن” حکومت ایران نتوانست به موقع سوخت به سوریه برساند  و همین امر  منجر به توقف کامل حمل و نقل عمومی در مناطق تحت کنترل رژیم شده است.

دیده بان حقوق بشر سوریه در این باره گزارش داد که صاحبان اتومبیل‌ها و وسایل نقلیه این روزها مجبورند چندین روز در پمپ‌بنزین‌ها برای دریافت سوخت منتظر باشند، تشکیل صف‌های طولانی مقابل جایگاه‌های سوخت به امری عادی تبدیل شده است و شهروندان از یافتن گزینه‌های جایگزین عاجز شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است که  بحران سوخت در حال سرایت به بخش‌های دیگر جامعه است. زیرا بحران حمل و نقل فعلی، افزایش هزینه حمل و نقل خصوصی را در پی داشته، که به نوبه خود باعث افزایش رنج دانش آموزان و کارمندان برای رفتن به مدارس، دانشگاه ها و مشاغل خود شده است.

دیدبان حقوق بشر سوریه نیز  تایید کرد که به دنبال تشدید بحران سوخت، حرکت وسایل نقلیه در خیابان‌های دمشق، تا حد زیادی کاهش یافته است و علت این امر را تصمیم «کمیته سوخت» در استان دمشق برای کاهش ۵ درصدی سهمیه بنزین برای اتومبیل‌های توریستی خصوصی و عمومی دانست.

به گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه، بحران شدید سوخت در مناطق تحت کنترل رژیم سوریه، باعث توقف حمل و نقل شهری در استان‌های طرطوس و لاذقیه و مناطق ساحلی نیز شده است.

وزارت نفت رژیم سوریه  نیز چند روز پیش، در بیانیه‌ای دلیل تشدید بحران سوخت را اختلال در تردد حمل و نقل کشتی‌ها در کانال سوئز که به دلیل به گل نشستن یک کشتی باربری صورت گرفت، عنوان کرده بود.

همزمان شرکت ردیابی نفتکش‌ها، تانکر ترکرز، نیزدر گزارشی  گفته است که  ناوگان بزرگ نفتکش‌های ایرانی با باز شدن کانال سوئز به سمت سوریه به حرکت افتاده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است  که اولین نفتکش از این مجموعه با یک میلیون بشکه محموله نفتی از دریای سرخ رد شده و به کانال سوئز نزدیک می‌شود. انتظار می‌رود این نفتکش تا سه روز آینده به بندر بانیاس سوریه برسد.

تولید نفت سوریه از ۴۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۱ و قبل از جنگ داخلی به ۲۴ هزار بشکه در سال‌های گذشته رسیده و برای تولید سوخت، نیازمند نفت مردم ایران است.

دیگر کشورها به خاطر تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا به سوریه نفت نمی‌فروشند.

حکومت ایران روزانه به طور متوسط ۳۰ تا ۵۰ هزار بشکه نفت مردم ایران را به سوریه صادر می‌کند، اما تاکنون گزارشی درباره تسویه پول این محموله‌ها منتشر نشده است.