نفتالی بنت همیشه خواهان مقام نخست وزیری بود. ولی شیوه رفتاری امروزی او آینده سیاسی وی را رقم خواهد زد

نفتالی بنت سیاستمداری که در این هفته مقام نخست وزیری اسرائیل را به دست آورده، از دوران نوجوانی همیشه آرزو داشت به مقام رهبری کشور برسد این آرزو روز یکشنبه این هفته برآورده شد و پارلمان اسرائیل به کابینه جدیدی رای اعتماد داد که برای دو سال آینده رهبری آن را نفتالی بنت به دست خواهد داشت و قرار است در دو سال بعد، یائیر لپید رهبر حزب یش عاتید پست نخست وزیری را قرار است به عهده داشته باشد.

علت توافق برای تقسیم این مقام به دو دورۀ دو ساله آن است که حزب یش عاتید، بدون ائتلاف با حزب یمینا به رهبری نفتالی بنت، نمی توانست تشکیل دولت دهد و به همین علت، در حالی که تعداد کرسی های یش عاید هفده کرسی و یمینا شش کرسی می باشد، نفتالی بنت توانست خواست خود را بر لیپید بقبولاند و در دوسال اول، نخست وزیری را به دست داشته باشد.

نفتالی بنت در ماه مارس ۱۹۷۳ (۴۸ سال پیش) در خانواده ای چشم به جهان گشود.

او در شهر حیفا چشم به جهان گشود ولی خانواده اش مقیم ایالات متحده بودند. نفتالی بنت تعریف می کند که والدین او اهل ایالات متحده بودند و در کالیفرنیا زندگی می کردند. ولی در سال ۱۹۶۷ و همزمان با جنگ شش روزه بین اسرائیل و ارتش های مصر، سوریه و اردن، پدر و مادرش تصمیم گرفتند برای شرکت در سازندگی اسرائیل و دفاع از سرزمین یهود، به اسرائیل مهاجرت کنند و در همین جا بود که او چشم به جهان گشود، ولی بخش مهمی از تحصیلات خود را در ایالات متحده گذراند.

اشتیاق بسیار نفتالی بنت برای رسیدن به مقام بهترین، موجب گردید که او دوران خدمت وظیفه را در واحد نخبگان نظامی بگذراند که “تکاوران ستاد فرماندهی” نامیده می شود و معمولا زبده ترین سربازان در آنجا خدمت می کنند. بنیامین نتانیاهو نیز دوران سربازی را در همین واحد گذرنده بود.

نفتالی بنت فعالیت سیاسی خود را در حزب مذهبی – صهیونیستی اسرائیل از همان دوران جوانی آغاز کرد و به سوی رهبری گروه های سیاسی پیش رفت. ولی او شهرت خود را در جریان عملیات نظامی هفت سال پیش علیه گروه های تروریستی فلسطینی در غزه به دست آورد. بنت در آن هنگام، با استناد به تجربه جنگی خود، در میان واحدهای ارتش می گشت و اوضاع نبرد را بررسی می کرد و به انتقادهای علنی از شیوه هدایت جنگ پرداخت، امری که با ابراز ناخشنودی فرماندهان میدانی روبرو شد. ولی از آن جا که نفتالی بنت در آن هنگام در پارلمان اسرائیل عضویت داشت و از مصونیت سیاسی برخوردار بود، نمی توانستند مانع او شوند.

او در نطق آتشین در پارلمان، تصمیم گیرندگان سیاسی را متهم ساخت که با شیوه های نادرست، جان سربازان اسرائیلی را به خطر می اندازند. او خواستار شدت عمل و ریشه کن ساختن کامل حماس و دیگر سازمان های تروریستی در غزه شده بود.

نفتالی بنت به مدت چند سال دبیرکلی شورای آبادی های اسرائیلی نشین در کرانه غربی را به دست داشت و در این سمت بود که او در گسترش آبادی های موجود و احداث آبادی های جدید اسرائیلی در کرانه تلاش بسیار کرد و موفقیت های زیادی به دست آورد.

تز سیاسی نفتالی بنت در آن هنگام این بود که هر اندازه ترور فلسطینی بیشتر شود، اسرائیل باید احداث آبادی های خود در کرانه را افزایش دهد و حضور بیشتری در آن جا داشته باشد. در آن هنگام نفتالی بنت به خبرنگاران گفت که تنها با این شیوه است که می توان ترور فلسطینی را محدود ساخت و شاید بکلی ریشه کن کرد.

اکنون، رهبر حزب یمینا با بهره برداری هوشمندانه از وضع سیاسی اسرائیل پس از انتخابات، با داشتن شش کرسی پارلمان، توانست موافقت یائیر لپید رهبر یش عاتید را با داشتن هفده کرسی متقاعد کند که دو سال اول کابینه به نخست وزیری او باشد.

آینده سیاسی نفتالی بنت، اکنون به این بستگی دارد که بتواند با احزاب مختلف و متفاوتی که دولت جدید را تشکیل داده اند تعامل داشته باشد تا این کابینه بتواند دوام آورد. اگر چنین نشود و این ائتلاف دوام نیاورد و اسرائیل ناچار به ورود به انتخابات تازه شود، ممکن است بر آینده سیاسی نخست وزیر کنونی تاثیر سرنوشت سازی داشته باشد.

نفتالی بنت مانند نتانیاهو، مخالف سرسخت رژیم ایران است و در مورد کشاکش با ترور فلسطینی، خواهان شدت عمل بیشتری در مقایسه با نتانیاهو می باشد و همانند او با برپایی کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل مخالفت می ورزد و بر این اندیشه است که باید سراسر کرانه باختری به تسلط کامل اسرائیل درآید.