نفتکش ایرانی که عازم لبنان است هنوز ایران را ترک نکرده است

روز دوشنبه هفته جاری، ایران اعلام کرد که سوخت بیشتری به لبنان خواهد فرستاد. این اعلام، یک روز پس از آن صورت گرفت که سرکرده حزب الله لبنان که وابسته به رژیم ایران است، گفت کشتی‌های بیشتری حامل سوخت ایران به زودی به سوی لبنان حرکت می کنند.

حال به گزارش تانکر ترکرز که این تأخیر را در توییتر اعلام کرده است، یک نفتکش ایرانی حامل سوخت برای لبنان، هنوز از روز چهارشنبه ایران را ترک نکرده است، اما انتظار می رود تا جمعه حرکت کند.

این سرویس آنلاین که محموله‌ها و ذخیره سازی نفت خام را در چند منطقه جغرافیایی رصد و گزارش می‌کند، خبر می‌دهد: «یک تانکر که قرار است به سوی لبنان حرکت کند، دارای سوخت مخصوص نیروگاه برق است، در حالی که انتظار می‌رود یک تانکر دیگر حامل بنزین باشد که هنوز بارگیری نکرده است».

سرکرده حزب الله لبنان، حسن نصرالله، روز یکشنبه هفته جاری ادعا کرد که اولین محموله نفت ایران در حال حاضر در راه لبنان است و وعده داد که کشتی‌های بیشتری به دنبال آن خواهند آمد.

سرکرده حزب الله همچنین پیشنهاد کمک به حفاری نفت و گاز در آبهای سواحل لبنان را مطرح کرد و گفت که اگر هیچ شرکتی به دلیل ترس از تحریم‌های آمریکا یا حملات اسرائیل حاضر به انجام این کار نباشد، این گروه تروریستی می‌تواند یک شرکت ایرانی را برای حفاری بیاورد. نصرالله افزود که حفاری نفت و گاز در آبهای لبنان، این کشور را از واردات سوخت بی نیاز می‌کند.

نصرالله به اسرائیل و آمریکا هشدار داده بود که “از لحظه ای که کشتی ایرانی حرکت می‌کند، [حزب الله] آن را قلمرو لبنان می داند.” به گفته وی، اولین کشتی، حامل سوخت دیزل است زیرا در حال حاضر این اولویت اصلی است.

نصرالله در موارد متعدد هشدار داده است که اگر دولت لبنان این کار را انجام ندهد، حزب الله نفت ایران را به تنهایی وارد خواهد کرد. صادرات نفت ایران تحت تحریم های بین‌المللی محدود شده است. چنین اقدامی می تواند نفتکش های ایرانی را به سواحل اسرائیل نزدیک سازد.

روز دوشنبه این هفته، ایران اعلام کرد که سوخت بیشتری به لبنان ارسال خواهد کرد.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم ایران، در یک کنفرانس خبری هفتگی آنلاین گفت: «ما نفت و محصولات خود را بر اساس تصمیمات خود و نیازهای دوستان خود می فروشیم. ایران آماده است تا در صورت نیاز دوباره سوخت به لبنان ارسال کند».

وی ادامه داد: “مطمئناً ما نمی توانیم رنج مردم لبنان را ببینیم.”

هنوز معلوم نیست که چه چیزی باعث تاخیر نفتکش ایرانی به سوی لبنان شده است.

سایستمداران لبنانی با واردات سوخت از ایران مخالفند. سعدالدین حریری، رهبر حزب «المستقبل»، پنج‌شنبه  هفته گدشته (۲۸ مرداد) گفت: «وارد کردن سوخت به لبنان از ایران، وابسته کردن لبنان به کشوری است که زیر تحریم‌های سنگین آمریکا و بخشی از جامعه جهانی قرار دارد و این کار برای لبنان نیز دردسر ایجاد خواهد کرد و همان گونه که باعث شد تحریم‌های ونزوئلا تشدید شوند، ممکن است منجر به گسترش تحریم‌ها علیه لبنان شود».