نفوذی‌ها دقیقا در کجا بودند؟

امید کاجیان ، تحلیلگر ایرانی در روزنامه آرمان ملی نوشته است : تـــرور فخری‌زاده، حوادث یکساله نطنز و… این پرسش را برای افکار عمومی به‌وجود آورده که نفوذی‌ها، جاسوسان و عوامل آن‌ها چگونه توانسته‌اند دست به هرکاری بزنند؛ مقصر و پاسخگو در این کشور کیست ؟

وی نوشته است : پروژه نفوذ زمانی از حالت بازداشت چند روزنامه‌نگار و… به‌درآمد که خبرهایی عجیب از نفوذ جاسوسان در تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به گوش رسید. دقیقا همان چیزی که روحانی نسبت به آن وحشت داشت و اینکه بازی با کلمه نفوذ، وزارت خارجه و دولت او را به این متهم کند که نتوانسته‌اند جلوی جاسوسانی که در بیخ گوش آن‌ها هستند را بگیرند.

این تحلیلگر ایرانی گفته است : کریمی قدوسی نماینده اصولگرا از کسانی است که از حضور این جاسوسان در حکومت سخن به میان آورد و نخستین نامی که از آن یاد کرد عبدالرضا دری اصفهانی سیروس ناصری، مشکان مشکور و محمدعلی شعبانی و… . جواد ظریف، وزیر خارجه حکومت ایران بود وی در سال ۹۷ هم  از وجود جاسوس در تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای خبرداده بود.

امید کاجیان نگاشته است: پیشتر بنیامین نتانیاهو با حضور در مقابل دوربین‌ها ناگهان از مجموعه‌ای از سی‌دی‌ها و پرونده‌هایی  رونمایی کرد و گفت که  ماموران موساد به آن دست یافته‌اند. حدود ۵۰هزار صفحه سند، ۱۶۳لوح فشرده شامل پرونده‌ها، طرح‌ها و فیلم‌های مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران. نتانیاهو گفته بود رسانه های حکومت به این اظهارات خندیدند و رژیم هم ادعا کرد که اینجا مربوط به ضایعات آهن است و قالیشویی است و همچنین  مناطقی که بعدها آژانس وجود رادیو اکتیو را تایید و اعلام کرد که باید از آن‌ها دیدن کند و این فاش شدن این موضوع موجب ایجاد چالش‌هایی در بین مقامات رسمی حکومت شد.

وی افزود: به هرروی این موضوع از سوی کسانی که باید پاسخگو باشند، صرفا یک نمایش دروغین توصیف شد.

امید کاجیان ، گفت:  ترور سلیمانی توسط آمریکا یکبار دیگر موضوع نفوذ را مطرح ساخت، هر چند عده‌ای نقش نفوذی‌ها را در این امر رد می‌کردند. باز هم اخبار جدید یکی پس از دیگری شنیده می‌شد. انفجار در سایت نطنز، ترور فخری‌زاده و… همگی نشان از این داشت که ظاهرا اشراف‌های اطلاعاتی سرو شکل دیگری به خود گرفته است.

علی جنتی، وزیر پیشین فرهنگ هم دراین‌باره اظهاراتی تامل‌ برانگیز کرد؛ اظهاراتی که برخی مدعیان مبارزه با پروژه نفوذ گوشزد می‌کند که آن‌ها خودشان در این مساله درگیر شده‌اند.

جنتی نوشته بود: «‌پیشنهاد می‌کنم صدا وسیما، گاندو ۳ را به افشای شیوه‌های نفوذ جاسوسان اسرائیلی در نهادهای اطلاعاتی، امنیتی و نظامی کشور اختصاص دهد که مرکز مهم هسته‌ای نطنز را منفجر کردند، هزاران سند به‌کلی سری را سرقت کردند و در روز روشن شهید محسن فخری‌زاده را به شهادت رساندند و کمترین ردپایی از خود بجای نگذاشتند».

در  انفجار دوم ،نطنز هم  محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود:  «کشور به طور گسترده یک آلودگی امنیتی پیدا کرده است و نمونه آن این است که کمتر از یک سال، سه رویداد امنیتی اتفاق افتاده است؛ دو انفجار و یک ترور» .

رضایی گفته بود : «قبل از این، از اسناد به کلی سری هسته‌ای ما سرقت شده است و قبل از آن چند ریزپرنده مشکوک آمدند و کار‌هایی انجام دادند».

کاجیان در ادامه افزود: رضایی و جنتی هر دو بر موضوعات مشترکی اشاره دارند. از جمله به سرقت رفتن اسناد محرمانه و به کلی سری که از قرار معلوم شاید بی‌ارتباط با آن اسنادی که نتانیاهو از آن می‌گفت و تکذیب شد،  نباشد. رضایی در واقع همان چیزی را تایید می‌کند که پیشتر مقامات آن را تکذیب می‌کردند.

وی در پایان گفته است: در حالی  محسن رضایی، از پرواز “چند ریزپرنده مشکوک” سخن به میان آورده  که هیچ‌گاه در مورد آن بیشتر سخن گفته نشده بود اینکه دقیقا چه زمانی چنین اتفاقی افتاده است. هرچند این اواخر شنیدن دوبار صدای آژیر خطر در غرب تهران نیز بر شائبات افزود. هرچه هست اینکه امروز آن‌هایی که تلاش می‌کردند تا از موضوع پروژه نفوذ بهره‌برداری‌های سیاسی کنند اکنون خود براین نکته واقف هستند که نفوذ تا کجا پیش رفته است و اساسا پیش از متهم کردن بخش‌های دیگر به اهمال‌کاری، باید به بازسازی خود در این زمینه دست بزنند و به جای سرزنش دیگران دنبال رفع مشکل باشید. آیا این نفوذ تا هر میزان جز یک آشفتگی است؟