نماینده ایران در آژانس اتمی، از آزار جنسی نسبت به بازرسان زن از جانب آژانس اتمی دفاع می کند و آن را یک اقدام احتیاطی می نامد

نماینده حکومت اسلامی ایران در نهادهای بین المللی و از جمله آژانس هسته ای در وین، در واکنش به گزارشی که به موجب آن، شماری از بازرسان زن از جانب آژانس در ماموریت در سایت های اتمی ایران مورد مزاحمت جنسی قرار گرفته اند، عملا مورد تایید قرار داد، ولی در همان حال گفت که رژیم ایران مقررات سختگیرانه تری در مراکز اتمی خود برقرار کرده که بازرسی های دقیق تری را می طلبد.

روزنامه  آمریکایی وال استریت ژورنال از قول دیپلمات هایی که با برنامه های اتمی رژیم ایران ارتباط دارند، نوشته بود که شماری از بازرسان زن، هنگام انجام ماموریت در سایت اتمی نطنز و یا نقاط دیگر، مورد بی احترامی و آزار قرار گرفته اند.

در برخی موارد، به بهانه بازرسی، ماموران حراست سایت اتمی اندام جنسی این زنان را احساس کرده اند و در برخی موارد دیگر به آن ها گفته اند که باید لباس خود و یا بخشی از آن را درآورد و نیمه لخت شوند تا بازرسی دقیق تری از اندام آنها به عمل آید.

کاظم غریب آبادی در واکنش به این گونه گزارش ها گفت: «آنگونه که عقل حکم میکند، جمهوری اسلامی ایران بر ابعاد اقدامات احتیاطی در سایت های خود افزوده است.

این استدلال غریب آبادی، که بر الزامات امنیتی تاکید می کند، نمی تواند مورد قبول قرار گیرد، زیرا اگر واقعا هدف چنین بود، می توانستند انجام بازرسی بدنی از بانوان را به دست ماموران زن بسپارند و نه آن که مردان مسلح گارد حراست، به مالش به روی اندام های حساس آن زنان بپردازند.

این خبر درست در روزی انتشار یافت که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بررسی گزارش نگران کننده رئیس آژانس در مورد تخلفات اتمی رژیم ایران، مباحثات خود را آغاز کرده بود. ولی در همین حال تاکید می شود که کشورهای عضو شورا قصد ندارند قطعنامه ای علیه رژیم ایران صادر کنند.

در دومین نشست شورای حکام، نماینده ایالات متحده از جمله گفت: «فرصت برای بازگشت به برجام، برای همیشه وجود ندارد. او گفت که پافرا گذاشتن رژیم ایران از تعهدات برجامی  موجب می شود که آن کشور، از توافق برجام به صورت پیشین آن دور شود.

این نماینده گفت که در صورت بازگشت رژیم ایران به همه تعهدات برجامی، ایالات متحده حاضر است همه تحریم هایی را که به این موضوع مربوط می شود، بردارد.

مفهوم این سخنان آن است ه همه تحریم هایی که علت برقراری آن ها تخلفات رژیم ایران از امور دیگر و مثلا حمایت از تروریسم بوده و هست، برداشته نخواهد شد. ولی رژیم ایران همچنان تاکید می کند که باید همه تحریم ها، از هر نوع که باشد برداشته شود، در غیر این صورت، ایران به تعهدات برجامی خود باز نخواهد گشت.

همزمان، اتحادیه اروپا نیز به دنبال افزایش نگرانی ها از شتاب گرفتن برنامه های هسته ای رژیم ایران، در بیانیه ای خواستار شد که دولت تهران از این رفتار خود دست بردارد و بدون وقت کشی، به مذاکرات برجام باز گردد.

کشورهای اروپایی از ادامه برنامه های اتمی رژیم ایران به شدت ابراز نگرانی کرده و نوشته اند که برخی از این گونه فعالیت های اتمی، توجیه غیرنظامی ندارد.

رژیم ایران ادعا می کند که هدفش استفاده مسالمت آمیز از انرژی اتمی است. ولی اقداماتی چون غنی سازی ۲۰ درصدی و ۶۰ درصدی، نمی تواند هیچ کاربرد مسالمت آمیز داشته باشد و مصرف آن، فقط نظامی است و این امر به شدت موجب نگرانی می باشد.