نمایندگان ایران و روسیه، درباره میزان پیشرفت در مذاکرات برجامی در وین، ارزیابی های ضد و نقیض انتشار دادند

نمایندگان حکومت ایران و روسیه درباره به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای برجام در طول هفته جاری ابراز تردید کردند.این در حالی که پیش از این برخی مقام‌های اروپایی ابراز امیدواری کرده بودند که مذاکرات احیای برجام که در وین در جریان است، پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران که قرار است روز ۲۸ خرداد برگزار شود، به نتیجه برسد.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، در گفتگو با خبرنگاران گفت:  «همه شرکت‌کنندگان بر عزم خود برای به نتیجه رساندن موفقیت‌آمیز مذاکرات تأکید کردند. همه ما می‌خواهیم آن را سریعا انجام دهیم، اما کیفیت سند نتیجه در اولویت قرار دارد.»

اولیانوف،در ادامه افزود:  ما برای مرتب کردن متن فعلی و برداشتن پرانتزهای دور موضوعات ثانویه، به چند هفته دیگر زمان نیاز داریم. ما باید روی اینکه توافق چگونه اجرا شود، تمرکز کنیم.

عباس عراقچی رئیس تیم مذاکره کننده حکومت ایران، هم  در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «ترامپ رفته است، اما تحریم‌های غیرقانونی و جنایت‌بار او همچنان برقرارند. نیازی به اشک تمساح نیست وقتی که تلاش‌های آمریکا برای تحمیل رنج و مصیبت به ۸۲ میلیون ایرانی ادامه دارد. تروریسم اقتصادی، آن هم در بحبوحه بیماری کرونا، جنایت علیه بشریت است.»

در همین حال،  سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ادر واکنش به خارج شدن نام سه شخصیت ایرانی از لیست تحریم های آمریکا این اقدام را ناکافی دانست و گفت: «خارج کردن گزینشی اسامی از فهرست تحریم‌شدگان، نه به گفت‌وگوهای برجام مربوط است و نه به عنوان پیامی از حسن نیت دیده می‌شود.»

وزارت خزانه‌داری آمریکا هم دو روز پیش  در بیانیه‌ای گفت تحریم‌ها علیه سه مقام پیشین ایران از جمله احمد قلعه‌بانی، مدیر کل سابق شرکت ملی نفت ایران، فرزاد بازرگان، مدیر کل شرکت اینترترید هنگ‌کنگ و محمد معینی، یکی از مدیران تجاری شرکت بازرگانی نفت ایران را لغو کرده است.

مطابق این بیانیه، شرکت کشتیرانی چارمینگ و شرکت مدیریت کشتی آکسینگ شانگهای نیز از لیست تحریمها برداشته شده‌اند.

همزمان پت تومی، سناتور جمهوری‌خواه ایالت پنسیلوانیا و عضو ارشد کمیته بانکی سنا، در نامه‌ای رسمی‌ به جنت یلن، وزیر خزانه‌داری، که نسخه‌ای از آن به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، نیز ارسال شد از برداشتن تحریم ها علیه مقامات و شرکت های ایرانی به‌شدت انتقاد کرد.

اقدام دولت بایدن در رفع تحریم علیه برخی شخصیت‌ها و شرکت‌های ایرانی در آستانه دور ششم مذاکرات اتمی وین گامی برای شکستن بن‌بست این مذاکرات به‌شمار رفته است.