نمونه دیگری از غارت بیت المال در حکومت ایران توسط افراد پرنفوذ رژیم و “اقازاده های آنان”

یک نماینده مجلس، از ابعاد بیشتری از فساد مالی و رفتار افراد موسوم به “آقا زاده” خبر داد و از جمله فاش ساخت که از میان ۸۴۴ جوانانی که بورسیه‌ غیرقانونی دریافت می کنند، ۱۰۰ نفر آقا و آقا زاده‌ بودند، و بقیه  هم سفارشی نهادهایی چون بسیج. این افشاگری، نمونه دیگری از غارت بیت المال ایران، توسط عناصر پرنفوذ ایران است.

منصور غلامی، وزیر علوم شمار دریافت کنندگان بورسیه‌های غیرقانونی را ۸۴۴ تن اعلام کرد و گفت که اطلاعات درباره اسامی و نسبت فامیلی این افراد محرمانه است اما محمود صادقی نماینده مجلس  تاکید کرد که دست‌کم ۱۰۰ تن از دریافت کنندگان بورسیه‌های غیرقانونی “آقا و آقازاده” و سایر آن‌ها نیز با توصیه بعضی نمایندگان و نهادهایی چون “بسیج” به شکل غیرقانونی بورسیه دریافت کرده‌اند.

محمود صادقی افزود : «لیست ۱۰۰ نفری در اختیار هست که در آن اسامی برخی نمایندگان سابق مجلس، فرزند وزیر، فرزند امام جمعه و برخی آقازاده‌ها و آقاها به چشم می‌خورد لذا باید پاسخ داده شود با این افراد چطور برخورد شده است».

وی گفت  : محیط دانشگاه‌ها علمی است و استادان حداقل باید ۳۰ سال به ترتیب دانشجو بپردازند اما کسانی که از چنین روشی وارد دانشگاه شده‌اند چطور می‌توانند در فضای سالم علمی فعالیت کنند.

او گفت که از میان ۸۴۴ مورد بورسیه غیرقانونی در نهایت فقط «۲۱ نفر به‌دلیل این‌که هیچ‌کدام از شرایط را نداشتند، لغو تحصیل شدند، ۱۷ نفر هم به‌دلیل عدم توان در ادامه تحصیل از آموزش اخراج شدند».

غلامی گفت: «آمار بورسیه‌هایی که از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ بدون آزمون ارایه شده شامل: بورس خارج ۷۱۰ نفر، تبدیل خارج به داخل ۱۸۸۴ نفر، ایثارگران ۱۶۰ نفر، مربیان دانشگاه‌ها ۸۹۰ نفر و در  مجموع ۳۶۴۴ نفر بوده است»

وی همچنین درباره ارتباط فامیلی بورسیه‌های غیرقانونی با مقام‌های حکومتی گفت: «این‌که چه تعداد از این افراد ارتباط خاصی با اشخاص شناخته شده داشتند، آماری نداریم»

پرونده بورسیه‌های غیرقانونی، که پیشتر هم  مطرح بوده است و بعد از افشاگری‌هایی که از داخل وزارت علوم در این باره انجام شد، رضا فرجی‌دانا را در دولت پیشین  با استیضاح برکنار کرد ند تا از افشای جزییات بیشتر در این باره جلوگیری کند.

و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز به صراحت در آن دخالت کرد و خواستار بسته شدن این پرونده شد. و گفته بود : «بورسیه‌ها آن‌طور که روزنامه‌ها با آن بازی کردند، نبود. اگر راست هم بود راهش این نبود که مساله روزنامه‌ای شود. راه قانونی وجود دارد، خب لغو کنند. در مساله‌ی بورسیه‌ها به خیلی‌ها ظلم شد و خلاف قانون، تدبیر و اخلاق بود».

پس از سخنان خامنه‌ای، پرونده بورسیه‌ها تنها با لغو ۳۶ بورسیه از میان چند هزار بورسیه غیر قانونی در عمل بسته شد و سوال روز سه‌شنبه شانزدهم مهر محمود صادقی از وزیر علوم در این باره پیامدی عملی درباره لغو بورسیه‌ها را در پی نخواهد داشت.