سعید نمکی ، وزیر بهداشت وعده داد که در عرض یک هفته آینده یک میلیون نفر در کشور علیه ویروس کرونا واکسینه خواهند شد.
وی مدعی شد در نیمه دوم فروردینماه یک میلیون واکسن را از خارج دریافت و توزیع کرده است ودر ادامه قول داد به صورت گسترده این واکسیناسیون انجام میشود و ما تا آخر هفته و اوایل هفته آینده یک میلیون نفر را واکسینه خواهیم کرد.»
نمکی وعده داد : افرادی که در اولویت دریافت این دوره از واکسن هستند عبارتند از «گروه پزشکی، پیراپزشکی و گروههای بهداشت و درمان و رزیدنتها، انترنها، دانشجویان پزشکی که در بیمارستانها هستند، دانشجویان پرستاری، علوم آزمایشگاهی و همه کسانی که در کادر بهداشت و درمان با بیمار مواجهه و خطر ابتلا دارند».
در ماههای گذشته بسیاری از شهروندان، کارشناسان و حتی مسئولان در ایران از روند کُند تهیه واکسن در کشور انتقاد کردهاند.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا، هم چهار روز پیش اعلام کرد که تاکنون در مجموع حدود یک میلیون و ۸۹۵ هزار دُز واکسن تحویل ایران شده است.
این در حالی که موج جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور ادامه دارد و آمار مبتلایان و قربانیان این بیماری را بار دیگر به سطحی رسانده است که ایران یک سال پیش تجربه کرده بود. به گفته مقامات، این موج تا دو هفته دیگر نیز ادامه خواهد داشت.
علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و مشاور خامنه ای در نامه ای به وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم استفاده از شبکه بهداشتی در انجام واکسیناسیون کرونا در کشور، در عین حال درباره مباحث مطرح شده پیرامون ورود بخش خصوصی به عرصه واکسن کرونا گفت: از درگیر کردن بخش خصوصی، به شدت پرهیز شود، چه در امر خرید واکسن و چه در امر توزیع و حتی تزریق آن که متاسفانه خطر رانتخواری و سوءاستفادههای کلان در خرید، فساد در حمل و نگهداری و نیز کیفیت واکسن خریداری شده بسیار زیاد خواهد بود.
وی گفته است: در مورد اولویت بندی مردم در امر دریافت واکسن، ضمن استفاده از تجربیات سایر کشورها و نظرات سازمان جهانی بهداشت که بسیار ارزشمند است، وضعیت کشور را کاملا در نظر گرفته و در صورت ضرورت با مقاماتی که ممکن است پیشنهاداتی داشته باشند، مشورت قبلی به عمل آید که در ضمن اجرا، مردم با شنیدن نظرات متفاوت، مغشوش نشوند.
مرندی افزود: مطلب بسیار مهم دیگر این که، توجه لازم داشته باشید که مسالهای بسیار تاثیرگذار یعنی انتخابات و جابهجائی دولت در پیش است. پیشبینی اقدامات باید به گونهای باشد که هرگونه جابهجائی، کوچکترین خللی در امر واکسیناسیون مردم ایجاد نکند. بهره بردن از حضور افراد یا نهادی که با تغییر دولت تعویض نخواهند شد، میتواند به ادامه اجرای موفق واکسیناسیون کمک کند.»