از چندین استان ایران خبر می رسد که شمار قربانیان کورونا در آن مناطق چندین برابر گذشته شده و حتی در بسیاری از قبرستان ها جایی برای دفن آنها باقی نمانده است. یکی از کاربران فیلمی را در شبکه های اجتماعی وارد کرده که صف طویل اتومبیل هایی را نشان می دهد که در انتظار نوبت وروز به گورستان هستند تا مردگان کورونایی خود را بتوانند دفن کنند.
رئیس گورستان اهواز امروز (یکشنبه) گفت که شمار روزانه افرادی که دفن میشوند، سه برابر گذشته است و به خاک سپردن آن ها مشکل بزرگی به وجود آورده است.
او گفت که روزانه به طور متوسط ۶۰ جسد تازه به گورستان اهواز آورده می شود.
رئیس نظام پزشکی مازندران نیز اعلام کرد شمار بیماران مبتلا به کورونا در بیمارستان های این استان از ۱۴۰۰ نفر نیز فراتر رفته است.
تنها در یک شبانه روز ۳۴ تن بر شمار جانباختگان افزوده شده است.
دبیر کل خانه پرستار نیز اعلام کرد که در گرگان و نوشهر دو پرستار دیگر، با آن که واکسن زده بودند، فوت کردند. به آن ها واکسن اسپوتنیک ساخت روسیه تزریق شده بود که کارآیی آن مورد تردید است. یک مقام پزشکی گفت که ممکن است واکسن اسپوتنیک در برابر گونه کورونایی دلتا سودمند نباشد.
در همان حال که ورود واکسن های ارزان قیمت و خطرناک از ووهان چین که جان شمار نامعلومی از مردم ایران را به خطر انداخته و حتی موجب مرگ آنها شده، وعده مقامات سپاه پاسداران دایر بر این که واکسن موسوم به “برکت” به زودی به بازار ایران می آید، بر خشم مردم افزوده است
روزنامه “امروز” چاپ تهران، در اعتراض شدید به ادامه این وضع، با عنوان درشت خبری در صفحه نخست خود نوشت: «احتمال ممنوعیت وارد کردن واکسن سینو فارم ساخت چین مورد بررسی جدی قرار گرفته است».
وزیر جدید پیشتر ادعا کرده بود که هیچ تفاوتی بین واکسن سیئفارم ساخت پکن با ووهان وجود ندارد و هردوی آن ها معتبر هستند – و این در حالی که کارشناسان امور درمانی در ایران می گویند که سینو فارم ساخت ووهان از تایید سازمان جهانی بهداشت برخوردار نگردیده و تاب حال خطرناک بودن آن به اثبات رسیده است.
حمید سوری رئیس بخش اپیدمیولوژی گفت که اگر معلوم شود سینو فارم شفابخش نیست، از فهرست واکسن های مجاز به ورود به ایران حذف خواهد شد.
با این همه، روزنامه “جوان” با آن که متعلق به سپاه پاسداران است، گفتگویی را با رئیس هلال احمر ایران منتشر کرد که دوباره تردید در مورد کارایی سینو فارم را قاطعانه باطل دانسته است. این مقام حکومتی گفت که واردات سینو فارم همچنان ادامه خواهد یافت.
محمد مخبر رئیس “ستاد فرمان امام” گفته بود که در آینده بسیار نزدیک واکسن موسوم به “برکت” در شمار بسیار بالا در دسترس مردم ایران قرار خواهد گرفت. ولی این ادعا بشدت مورد انتقاد و بی اعتمادی مردم روبرو شده است. نهادی که وابسته به سپاه پاسداران است و از حکومت بودجه های کلانی دریافت کرده است، پیشتر اعلام کرده بود که واکسن برکت تا پایان تیرماه، در تعداد انبوه به دست مردم خواهد رسید. او گفته بود که این سازمان می تواند به سرعت بیست میلیون واکسن تولید کند. ولی تیرماه مدت مدیدی است که سپری شده و از واکشن برکت خبری نیست. روسای این سازمان متعلق به سپاه پاسداران، قول داده بودند که پیش از پایان سال ۱۳۹۹ این واکسن به بازار خواهد آمد. از آن هنگام تاکنون ماه های مدیر سپری شده و تعهدی اجرا نگردیده است.